Cseke Attila: cereri pentru peste 2 miliarde de euro în primele ore de la lansarea celui de-al doilea apel de proiecte pentru Valul renovării

Cseke Attila: cereri pentru peste 2 miliarde de euro în primele ore de la lansarea celui de-al doilea apel de proiecte pentru Valul renovării

În primele ore de la lansarea celui de-al doilea apel de proiecte pentru Valul renovării, au fost depuse 1.503 de cereri de finanțare, în valoare totală de 2,34 miliarde de euro – anunță ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila.

”Programul de renovare a clădirilor derulat de Ministerul Dezvoltării este de succes, fapt care se arată în numărul mare de cereri depuse. A fost un program transparent, bine pregătit, astfel că beneficiarii au accesat rapid și eficient fondurile” – a declarat ministrul dezvoltării. 

În conformitate cu reglementările și ghidurile solicitantului, Ministerul Dezvoltării a lansat astăzi, 10 octombrie, la ora 10:00, cea de-a doua rundă de apel, cu un buget disponibil de 985.405.000 de euro, pentru proiecte care vizează eficientizarea energetică și consolidarea seismică a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice, cu finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență, gestionat de Ministerul Dezvoltării.

Cele mai multe cereri au fost depuse pentru renovarea integrată a clădirilor publice, pentru renovarea energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale, precum și pentru renovarea energetică moderată a clădirilor publice la nivel local.

Cererile de finanțare pot fi depuse exclusiv online, de către autoritățile publice, pe site-ul ministerului www.mdlpa.ro/investitii/PNRR, până la data de 23 octombrie 2022, ora 23:59, iar termenul estimat pentru finalizarea etapei de verificare și contractare este 31 decembrie a.c.

Numărul cererilor primite poate fi consultat, în timp real, pe pagina ministerului: https://mdlpa.ro/pages/pnrrbuget

pe aceeași temă

Hírlevél