Hajdu Gábor: securitatea și drepturile minorităților sunt un deziderat permanent în statele membre OSCE

Hajdu Gábor: securitatea și drepturile minorităților sunt un deziderat permanent în statele membre OSCE

Preocuparea OSCE pentru respectarea și asigurarea democrației, securității reprezintă un deziderat permanent în statele membre. Pe fondul conflictului din Ucraina, eforturile au fost însă intensificate, obiectivul fiind acela de menținere a unității Bosniei-Herțegovinei și a stabilității regionale. Totodată respectarea drepturilor minorităților este o prioritate esențială OSCE ” - a declarat Hajdu Gábor, deputatul UDMR, membru al Adunării Parlamentare a Organizaței pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE). 
 
Bosnia-Herțegovina este condusă conform unui sistem tripartit rotativ format din reprezentanții celor trei etnii: bosniacă, sârbă și croată. 
 
”Este foarte important ca aceste alegeri să se desfășoare conform principiilor democratice, iar cetățenii, indiferent de etnie, să-și poată exprima independent opțiunea de vot. Rolul observatorilor OSCE este acela de a supraveghea desfășurarea alegerilor fără însă a interveni în niciun fel. Rapoartele cu observații vor fi ulterior analizate de specialiștii OSCE,” explică Hajdu Gábor. 
 
Bosnia-Herțegovina face parte din cele 57 de state membre ale OSCE. Deputatul UDMR Hajdu Gábor va participa la alegerile generale din Bosnia-Herțegovina (BIH) în calitate de observator internațional, alături de senatorul PNL, Daniel Fenechiu. Alegerile se vor desfășura duminică, 02 octombrie.

pe aceeași temă

Hírlevél