Prețurile locuințelor ANL vor scădea la nivelul celor din 2019 – Guvernul a adoptat propunerea UDMR

Prețurile locuințelor ANL vor scădea la nivelul celor din 2019 – Guvernul a adoptat propunerea UDMR

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență care soluționează problema dublării prețurilor de vânzare și chirie a locuințelor ANL din 2020 și previne o nouă majorare de preț – a arătat ministrul Cseke Attila.

După cum este cunoscut, în consecința majorării de pe o zi pe alta a veniturilor din domeniul construcțiilor și implicit a costurilor de construcție, prețul locuințelor destinate tinerilor, construite prin Agenția Națională pentru Locuințe a fost majorat semnificativ, aproape dublat în 2020. Măsura adoptată astăzi rescrie prevederea care dorea acoperirea costurilor de construcție a unei noi locuințe din prețul de vânzare a celor existente.

”Locuințele ANL sunt destinate pentru tineri, scopul acestora este de a asigura o chirie, iar mai apoi o locuință proprie la un preț accesibil. Decizia Guvernului de astăzi este un ajutor pentru tineri în acest sens” – a declarat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Acesta a arătat: conform Ordonanței adoptate astăzi, prețul de vânzare a locuințelor pornește de la costul de construcție al imobilului în cauză, nu de la costul de înlocuire, și se scade pe lângă amortizare și chiria plătită până la momentul achiziției. Noile reglementări prevăd și o pondere conformă gradului de indice al localităților, astfel locuințele din orașele mai mici vor fi mai ieftine decât cele din municipiile reședință de județ sau din capitală.

pe aceeași temă

Hírlevél