Problemele actuale din administrațiile publice locale și județene au fost evaluate, astăzi, la Cluj-Napoca, în cadrul Conferinței regionale a aleșilor locali ai UDMR.

Problemele actuale din administrațiile publice locale și județene au fost evaluate, astăzi, la Cluj-Napoca, în cadrul Conferinței regionale a aleșilor locali ai UDMR.

“UDMR nu poate fi anexa niciunui partid politic din România. Uniunea trebuie să reprezinte valorile democratice fără de care poate fi pusă în pericol siguranța comunităților locale sau statul de drept. Nu va fi simplu, dar aceasta este direcția corectă”, a subliniat președintele UDMR , Kelemen Hunor, în raportul politic prezentat astăzi, la Cluj, în cadrul ședinței de constituire a Consiliului regional al aleșilor locali ai Uniunii. La reuniune au participat delegații Uniunii din județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Alba, Brașov, Hunedoara, Sibiu și Caraș Severin.

Referitor la evoluțiile recente din scena politică românească președintele UDMR, Kelemen  Hunor a mai spus:Cu protestele de stradă pot fi de acord, dar doar cu cele prin care se dorește o reprezentare publică corectă, onestă. Însă nu putem să fim de acord cu legionarii, cu cei care sunt împotriva minorităților naționale, cu extremiștii”.

 

Prezent la reuniune, președintele executiv al UDMR, Porcsalmi Bálint, a amintit direcțiile care trebuie urmate pentru îmbunătățirea activității din administrațiile locale.

„Eficiența acestui for depinde de modul în care membrii Consiliului se vor implica la modul real în activitatea sa”- a declarat Porcsalmi Bálint, președinte executiv al UDMRîn cadrul ședinței de constituire a Consiliului Aleșilor Locali din județele din centrul Transilvaniei.

Președintele executiv al Uniunii consideră că rolul reprezentanților UDMR în administrațiile publice locale și județene este, pe lângă îndeplinirea atribuțiilor zilnice, și asumarea responsabilității politice. 

„Astăzi, oamenii așteaptă de la reprezentanții locali să fie nu numai buni gospodari, dar și foarte buni lideri ai comunităților locale. Iar aceasta implică mai multă responsabilitate.”, a subliniat Porcsalmi Bálint.

Participanții au fost de acord că, activitatea lor de zi cu zi este foarte mult afectată de birocrația inutilă, de faptul că majoritatea deciziilor locale nu pot fi adoptate la nivel local.

Totodată aleșii locali au stabilit că în activitatea administrațiilor publice locale este nevoie de mai multă organizare și o atribuire mai clară a sarcinilor, iar  în problemele care afectează în mod direct administrațiile locale trebuie să existe un consens, un punct de vedere comun al tuturor organismelor din interiorul UDMR.

Grupul parlamentar UDMR trebuie să acționeze în parteneriat cu reprezentanții administrațiilor publice, în vederea elaborării inițiativelor legislative de care depinde soarta și activitatea comunităților locale.

 

pe aceeași temă

Hírlevél