Acționăm pentru un Ținut Secuiesc de succes - Președintele UDMR, Kelemen Hunor, la Conferinţa Tineretului Maghiar din România

Acționăm pentru un Ținut Secuiesc de succes - Președintele UDMR, Kelemen Hunor, la Conferinţa Tineretului Maghiar din România

Sâmbătă, 10 noiembrie,  la Gheorgheni, președintele Uniunii, Kelemen Hunor,  a participat la deschiderea oficială a Conferinței Tineretului Maghiar din Ținutul Secuiesc, eveniment organizat de Conferinţa Tineretului Maghiar din România, în colaborare cu Consiliul Teritorial de Tineret Gheorgheni.

Președintele Uniunii a declarat, în contextul alegerilor parlamentare din 9 decembrie,  că după 23 de ani,  UDMR este singura organizație din România care reprezintă, cu consecvență, aceleași valori, sub același nume, cu aceeași identitate politică,  și care se angajează într-o competiție pentru atingerea acelorași obiective.

„Spiritul de consecvență este important deoarece în spatele lui se află valori ca reprezentarea politică unitară, concentrarea energiilor, construirea viitorului maghiar acolo unde au trăit, au creat și au dat naștere unor valori strămoșii noștri, anume: în Ținutul Secuiesc, în Ardeal” – a subliniat Kelemen Hunor.

El le-a vorbit tinerilor prezenți și despre programul Uniunii, program care prevede măsuri pentru stimularea economiei, crearea de noi locuri de munca și sprijinirea producției agricole și a prelucrării acesteia.

„Cauza maghiarilor este importantă numai pentru noi” – a conchis președintele Uniunii.

Kelemen Hunor s-a referit și la relațiile dintre Uniune și Conferința Tineretului Maghiar din România, MIÉRT.  „În UDMR, principiul după care ne ghidăm este acela că alături de experiență trebuie să se găsească și elanul tineresc. Aceste două lucruri trebuie armonizate corect, numai atunci putem fi combativi în cadrul autorităților locale și în Parlament. În anii următori, se vor naște decizii în domenii cum ar fi reforma Constituției,  reorganizarea regiunilor, sau împărțirea fondurilor Uniunii Europene. Toate acestea sunt probleme în care UDMR trebuie să reprezinte cu hotărâre interesele comunității maghiare din România. De aceea,  pe 9 decembrie,  trebuie să repetăm rezultatele alegerilor din luna iunie pentru autoritățile locale” – a subliniat președintele UDMR.

„402 consilieri locali, 22 de primari, 122 candidați și 8 candidați în circumscripții sigure. Acesta este, în 2012, palmaresul Conferinței Tineretului Maghiar din România, în cifre”. Cu aceste cuvinte și-a început alocuțiunea inaugurală Bodor László, președintele MIÉRT.  „Iar cifrele dovedesc că MIÉRT este o organizație influentă - un rezultat obținut grație muncii depuse în colaborare cu organizațiile membre MIÉRT, cu tinerii din Transilvania care muncesc pentru tineret, și în asta rezidă forța reală a Conferinței Tineretului Maghiar” – a subliniat el, adăugând: „Sunt mândru de faptul că această organizație a fost, în ultimii zece ani, consecventă și cu simț de răspundere până la capăt, de faptul că ea a reprezentat, în parteneriat cu UDMR, interesele  tinerilor maghiari din Transilvania, pentru că, în definitiv, construirea comunității și organizarea societății sunt importante, dar fără participare politică  nu se poate realiza validarea cu succes a intereselor”.

În alocuțiunea sa, președintele MIÉRT a mai subliniat următoarele: „Tinerii sunt cei care duc mai departe reprezentarea maghiarimii din Transilvania, în interesul căreia ei trebuie să fie prezenți în orice for în care sunt luate decizii care au consecințe asupra tineretului, și trebuie să își facă auzită vocea. Noi, tinerii, vom ajuta, ca și până acum, campania electorală a Uniunii.  În schimbul acestui ajutor, le cerem viitorilor parlamentari  să sprijine  cauzele asumate de MIÉRT, anume: reducerea șomajului în rândul tinerilor, armonizarea  sistemului de educație cu piața forței de muncă, precum și crearea unui climat economic prietenos cu tinerii întreprinzători, pentru că numai așa vom putea avea un Ținut Secuiesc de succes,  numai așa poate reuși și maghiarimea din Transilvania”.

pe aceeași temă

Hírlevél