Alegerile parlamentare oferă comunității maghiare din Hunedoara șansa de a avea un deputat

Alegerile parlamentare oferă comunității maghiare din Hunedoara șansa de a avea un deputat

Reunit sâmbătă, la Deva, Consiliul Reprezentanților Județeni (CRJ) al UDMR Hunedoara a validat candidaturile pentru Parlamentul României în prezența lui Székely István, vicepreședinte executiv al UDMR.

În cadrul Organizației Județene Hunedoara a UDMR, data de 26 august a fost termenul limită pentru depunerea dosarelor de candidatură pentru alegerile parlamentare, Comisia electorală județeană validând candidatura lui Széll Lőrincz, director executiv al DJST Hunedoara, pentru Camera Deputaților, și cea a lui Iuliu Winkler, președintele Organizației Județene Hunedoara a UDMR, pentru Senat.

În cadrul reuniunii de sâmbătă, Székely István a afirmat că este absolut necesar ca maghiarii care trăiesc în județe unde există comunități maghiare dispersate să aibă reprezentanți în Parlamentul României. Potrivit acestuia, aceasta este o condiție esențială pentru o reprezentare completă a UDMR și a comunității maghiare din Transilvania în legislativ.

” În rândul comunităților maghiare dispersate, cea din județul Hunedoara este deosebită nu doar datorită istoriei sale și a regiunii, dar și pentru faptul că maghiarii de aici sunt un exemplu de perseverență  și încăpățânare în lupta pe care o duc zi de zi pentru supraviețuirea comunității lor”, a declarat Székely István.

 ”Comunitățile maghiare au o mare diversitate, începând de la cele care formează majoritatea  în anumite regiuni, până la cealaltă extremă în care maghiarii formează comunități dispersate, așa cum sunt și comunitățile din sudul Transilvaniei. În Hunedoara, comunitatea maghiară reprezintă sub 4% din totalul populației județului. Tocmai de aceea, este foarte importantă șansa care se deschide pentru noi pe data de 11 decembrie oferită de faptul că alegerile parlamentare vor fi organizate, din nou, pe liste județene de candidați. Va fi un vot politic, iar proporționalitatea sistemului electoral oferă din nou șansa ca maghiarii din județul Hunedoara să aibă reprezentare în Parlamentul României. În ultimii 8 ani, votul uninominal ne-a privat de această șansă. Sperăm că acest sistem este un capitol închis în istoria alegerilor din România. Ca președinte al UDMR Hunedoara, înțelegând importanța alegerilor din decembrie, am decis că trebuie să folosesc toate posibilitățile pe care le avem la dispoziție, să depun toate eforturile și să particip activ pentru a atinge acest obiectiv al nostru, anunțat  încă de la începutul anului, de recâștigare a unui mandat de deputat”,  a declarat, la rândul său, Iuliu Winkler, liderul UDMR Hunedoara.

În cadrul reuniunii CRJ, Széll Lőrincz a amintit faptul că a început munca pentru comunitate în urmă cu 21 de ani în cadrul Organizației de tineret din Lupeni, iar candidatura pentru Camera Deputaților a formulat-o în spiritul profesionalismului și al angajamentului pentru comunitatea sa. ”Am dobândit experiență, la nivel național, în domeniul problemelor tineretului și sportului, fiind din Valea Jiului înțeleg pe deplin importanța politicilor sociale, iar ca inginer informatician încerc să fiu la curent cu  funcționarea societății informaționale, acesta fiind poate cel mai important aspect ale vieții noastre de azi. Doresc pentru familia mea un viitor acasă, în județul Hunedoara, iar în următoarea perioadă, aș vrea să dovedesc ca deputat angajamentul meu pentru comunitatea maghiară, dacă vom reuși să câștigăm un mandat în Camera Deputaților”, a spus Széll Lőrincz.

CRJ al UDMR Hunedoara a validat candidaturile și a adoptat o hotărâre conform căreia Consiliul Permanent al UDMR Hunedoara să completeze listele de candidați pentru Camera Deputaților și Senat, propunerile urmând să fie aprobate de Consiliul Permanent al Uniunii. În urma alegerilor parlamentare din decembrie, județul Hunedoara va fi reprezentat în Parlamentul României de șase deputați și trei senatori.

 

 

 

pe aceeași temă

Hírlevél