Antal Lóránt: Să ne promovăm tinerii de succes!

Antal Lóránt: Să ne promovăm tinerii de succes!

„Începând de azi, candidatura mea este oficială pe listele UDMR. Am pregătit programul meu electoral sub forma unui manifest. O inițiativă de dezbatere menită a se confrunta cu prejudecățile care vizează generația tânără de azi și concentrată pe poveștile de succes ale tinerilor, ce pot fi modele de urmat”, a declarat, azi, la Cluj, Antal Lóránt, candidatul Conferinței Tinerilor Maghiari din România (MIÉRT) la alegerile europarlamentare, după înregistrarea candidaturii sale la Secretariatul General al UDMR.

„Se spune adeseori despre tineri că sunt lipsiți de țeluri concrete, nu citesc, nu învață. Sunt judecați de societate dacă aleg să se stabilească în altă țară și nu mai doresc să se întoarcă. Sunt etichetați ca fiind dezinteresați, că nu acționează în beneficiul comunității, respectiv nu se prezintă la vot. Refuz să fiu de acord cu aceste acuzații. Cunosc numeroși tineri care, deși au studiat sau muncit în străinătate, au decis să se întoarcă, construiesc aici și poveștile lor au devenit unele de succes”, a subliniat Antal Lóránt adăugând: ”Datoria noastră este să îi găsim pe acești tineri și să îi promovăm”.

 

În următoarele 100 de zile, candidatul MIÉRT își propune să ajungă la cât mai mulți tineri care au o poveste de succes, considerând că modelele pozitive, respectiv cunoașterea reciprocă a succeselor, sunt necesare în rândul tinerilor. Antal Lóránt a mărturisit că și el, la rândul său, a învățat din succesul altora. 

 

Tânărul candidat a fost prezentat de președintele MIÉRT, Szabó József, care a vorbit pe scurt despre importanța și miza alegerilor europarlamentare.

 

”MIÉRT, în calitate de organizație parteneră a UDMR, a avut candidați proprii la ultimele scrutinuri electorale. Ceea ce demonstrează în mod clar că organizația de tineret, pe lângă faptul că își asumă o parte importantă din muncă în campania electorală, este și suficient de matură ca, prin tinerii săi candidați, să își exprime opiniile despre chestiunile de actualitate ale lumii. În cazul de față situația este similară cu alți ani: MIERT a decis împreună cu cele 300 de organizații membre, ca Antal Lóránt să ne reprezinte la alegerile europarlamentare din luna mai a anului 2014. Este un tânăr de succes, un politician cu caracter puternic al UDMR. Crede în tineret, iar scopul său este de a consolida acest crez atât în rândul tinerilor, cât și în cel al generațiilor anterioare”, a declarat  Szabó József.

 

Antal Lóránt are 32 de ani, este muzician de la vârsta de 4 ani, când a început prin a cânta bătând la oale în loc de tobe, în garajul casei natale din Odorheiu Secuiesc. A absolvit Liceul de Muzică din Cluj, după care au urmat studiile Academiei de Muzică, învățând să cânte la mai multe instrumente. Din fragedă copilărie s-a pregătit să fie muzician profesionist, iar după 17 ani de activitate în domeniul muzical, a decis să devină antreprenor.

 

Referitor la acest aspect al carierei sale profesionale, Antal Lóránt, președinte al Consiliului de Coordonare din Odorhei, a relatat că totul a pornit în urmă cu 5 ani, când și-a înființat o societate comercială, respectiv o firmă de consultanță în întocmirea de proiecte pentru accesarea fondurilor europene.

 

”Sunt mândru de acest lucru și consider că astfel putem participa la derularea unor proiecte  prin care să contribuim la dezvoltarea sferei economice și civice din Transilvania”, a explicat tânărul candidat.

 

În concluzie, Szabó József a menționat că, alături de Antal Lóránt, încă alți 8 tineri și-au înregistrat candidatura la Comisia Electorală a UDMR, aceștia urmând să fie prezenți pe lista electorală a Uniunii la alegerile europarlamentare.  

pe aceeași temă

Hírlevél