Șase ambulanțe noi pentru județul Covasna

Șase ambulanțe noi pentru județul Covasna

În prezența ministrului sănătății Ritli László, a secretarului de stat în ministerul internelor Mihai Capră și a senatorului Cseke Attila fost ministru al sănătății au fost predate ieri ISU al județului Covasna, respectiv coorodnatorului acestei instituții comandantului György Alfons trei ambulanțe speciale care vor contribui la eficientizarea serviciului județean pentru situații de urgență, a cărui activitate va demara în curând.

La eveniment au fost prezenți de asemenea prefectul județului Covasna, György Ervin, senatorii UDMR ai județului Covasna, Tamás Sándor, președintele organizației județene a UDMR, președintele Consiliului Județean, vicepreședinții acestui for Henning László și Demeter János, respectiv primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád András. Pe lângă cele trei mașini speciale, au fost aduse alte trei ambulanțe care vor lărgi parcul de mașini de intervenție al Serviciului Județean de Ambulanță Covasna.

În cadrul festivității de predare a vehiculelor, comandantul György Alfons a afirmat că prin sosirea celor trei mașini și demararea activității seviciului de ambulanță SMURD se deschide un nou capitol în relația instituțiilor care asigură servicii de urgență. Comandantul și-a exprimat speranța continuității relației de bună colaborare cu serviciul județean de ambulanță.

Tamás Sándor a subliniat faptul că astfel se realizează una din vechile dorințe ale Consiliului Județean Covasna și a locuitorilor județului, de a avea și aici un serviciu de intervenție pentru situații de urgență, completând în acest fel munca și efortul pompierilor voluntari și profesioniști, respectiv a serviciului de ambulanță. Liderul local al UDMR a relatat că după acest debut fericit, Consiliul Județean s-a angajat ca pe parcursul anului următor să sprijine și financiar construirea stabilimentelor necesare funcționării serviciului în orașele Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc și Întorsura Buzăului. ”Se impune necesitatea existenței unui serviciu SMURD și în județul Covasna deși sperăm să fim cât mai de puține ori nevoiți să apelăm la el, însă este în interesul locuitorilor ca atunci când este necesar să avem posibilitatea de a interveni cât mai rapid și mai eficient în soluționarea situațiilor de urgență ” – a concluzionat Tamás Sándor.

Ministrul sănătății Ritli László a declarant că până în prezent doar în șase județe ale țării nu existau unități SMURD, dar prin înființare a două astfel de servicii în județele Covasna și Sălajm numărul județelor deficitare a scăzut la patru. În opinia ministrului și acestea vor fi soluționate pe parcursul anului următor. În planul ministerului sănătății pentru anul 2012 sunt prevăzute achiziționarea de noi ambulanțe.  Ritli László consideră că în funcție de posibilitățile materiale numărul acestor mașini va fi de minim 300.

Secretarul de stat în ministerul de interne, Mihai Capră a subliniat  rolul complementar pe care îl au serviciile județene de ambulanță și cele al unităților SMURD. Mihai Capră a relatat de asemenea că ieri au intrat în posesia unuia din cele șase elicoptere de salvare pe care ministerul le-a achiziționat prin intermediul programului ministerului sănătății.

Festivitatea de predare s-a încheiat cu defilarea ambulanțelor  noi a căror valoare individuală depășește 100 de mii de euro.



pe aceeași temă

Hírlevél