Biró Rozália: Prin efort susținut comun putem obține schimbări semnificative în domeniul garantării drepturilor copiilor noștri

Biró Rozália: Prin efort susținut comun putem obține schimbări semnificative în domeniul garantării drepturilor copiilor noștri

La inițiativa senatoarei UDMR, Biró Rozália, președintele Comisiei pentru Drepturile omului, culte şi minorităţi şi a Comisiei pentru Sănătate Publică din Senatul Romaniei, a fost organizată, ieri, la București, conferința cu tema ”Sănătatea copiilor din România”. Scopul evenimentului dedicat Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului a constat în abordarea problemelor actuale privind respectarea dreptului la sănătate al copilului în România.

”Conferința poate fi considerată un rezultat și o continuare a dezbaterilor primei ediții din data de 27 mai, a.c. Ca urmare a propunerilor și punctelor de vedere prezentate de către participanții primei ediții a fost elaborat și, ulterior, adoptat în plenul Senatului, un raport conținând propuneri privind soluții de îmbunătățire a accesului copiilor la îngrijire și asistență medicală adecvată”, a afirmat Biró Rozália în cuvântul său de deschidere a conferinței.

 

La eveniment au participat peste 150 de invitați din domeniul sanitar, reprezentanți ai autorităților, instituțiilor de asistență medicală și protecție a copilului, ai Ministerelor Sănătății, Educației, Muncii, Familiei și Protecției Sociale, Tineretului și Sporturilor, Agriculturii, specialiști, formatori de opinie, ONG-uri, societăți profesionale de pediatrie și medicină școlară, asociații de pacienți și părinți. Cu acest prilej, senatoarea UDMR a inițiat semnarea unui acord interinstituțional inititulat ”Pentru sănătatea copiilor și adolescenților din România”, document care conține o serie de propuneri și soluții la deficiențele întâlnite în domeniul garantării dreptului la sănătate al copiilor, prezentate în alocuțiunile celor aproximativ 65 de specialiști care au luat cuvântul în cadrul dezbaterilor.

 

”Doar prin efort susținut comun, precum cooperarea dintre clasa politică, ministere de resort și organizații de specialitate, respectiv reprezentanți ai societății civile, putem obține schimbări semnificative în domeniul garantării drepturilor copilului, respectiv în îmbunătățirea serviciilor de îngrijire și asistență medicală destinate copiilor”, a concluzionat senatoarea UDMR.

 

pe aceeași temă

Hírlevél