CNCD a sancționat spitalul și medicul clujean implicaţi în cazul umilirii minorei din Tălișoara

CNCD a sancționat spitalul și medicul clujean implicaţi în cazul umilirii minorei din Tălișoara

,,Decizia de azi a CNCD confirmă clar faptul că fost vorba despre un act de discriminare etnică în cazul fetei maghiare care a fost umilită de personalul medical al spitalului de pediatrie din Cluj, pentru că nu vorbea corect limba română. Reacția  rapidă a UDMR s-a dovedit a fi eficientă, întrucât am sesizat imediat autoritățile cu privire la acest caz”, a declarat președintele executiv UDMR, Kovács Péter, referitor la faptul că, în baza sesizării depuse de UDMR, CNCD a decis azi amendarea spitalului clujean cu 2.000 lei, respectiv a medicului curant cu 1.000 lei.  

Potrivit președintelui executiv, a fost importantă încrederea familiei în UDMR și în demersurile efectuate de Uniune în acest sens.

Totodată, acesta a mulțumit tuturor părților implicate în derularea procedeelor, în special preotului unitarian Rácz Norbert Zsolt care, din primul moment, a insistat asupra informării cât mai prompte a opiniei publice cu privire la actul de discriminare.

”Toate acestea nu fac decât să dovedească că numai prin atitudine unită și eforturi comune putem garanta siguranța comunității maghiare, doar astfel putem proteja drepturile noastre și putem milita pentru respectarea deplină a acestora”, a subliniat Kovács Péter.

„UDMR salută decizia de azi a CNCD care poate fi considerată și ca o despăgubire morală pentru familia copilei și pentru toți cei care au urmărit cu indignare șirul evenimentelor, al manifestărilor anti-maghiare”, se menționează în declarația președintelui executiv. 

pe aceeași temă

Hírlevél