Comisia Europeană dorește să crească numărul angajaților cu dezabilități în instituțiile UE

Comisia Europeană dorește să crească numărul angajaților cu dezabilități în instituțiile UE

Comisia Europeană încurajează persoanele cu handicap să aplice pentru locuri de muncă în instituțiile Uniunii Europene, asigurându-i că toate măsurile necesare vor fi luate pentru a crea condițiile necesare de muncă. Membrii Parlamentului European au dezbătut problema luni după-amiază, în data de 15 aprilie. În timpul sesiunii plenare de la Bruxelles deputații au căzut de acord că instituțiile Uniunii Europene trebuie să fie un exemplu statelor membre în această privință.

Deputatul european UDMR Csaba Sógor și-a exprimat părerea că rezolvarea problemei la nivel național stă atât într-o abordare anti-discriminare cât și în introducerea unui sistem de cote. "În timp ce  prima găsește o soluție prin asigurarea drepturilor individuale și a egalității de tratament, cea din urmă ar crea locuri de muncă pentru persoanele cu dezabilități în sectorul public" – a  spus eurodeputatul în timpul dezbaterii parlamentare. Sógor a precizat că acțiunile de combatere a discriminării au fost mult ajutate de Directiva privind egalitatea de muncă, care a cerut statelor membre să adopte noi legi în domeniu și că rezultate similare pot fi obținute printr-un sistem de cote.

 

Deputatul european UDMR consideră că este extrem de important într-o Europă care îmbătrânește, ca membrii societății să fie mai eficient integrați pe piața forței de muncă. Acest lucru ar avea beneficii atât sociale cât și economice.

pe aceeași temă

Hírlevél