Consiliul Reprezentanților Unionali a adoptat o hotărâre referitoare la pregătirea alegerilor parlamentare și desemnarea candidaților Fotó: Fotografia de: Banga Előd-Ernő

Consiliul Reprezentanților Unionali a adoptat o hotărâre referitoare la pregătirea alegerilor parlamentare și desemnarea candidaților

Consiliul Reprezentanților Unionali (CRU), forul suprem de decizie al UDMR, a adoptat sâmbătă, 16 iulie, la Târgu Mureş, metodologia de desemnare a candidaților pentru alegerile parlamentare. Documentul prevede modalitățile de numire a candidaților Uniunii, regulamentul și calendarul procedurii, precum și criteriile pe care aceștia trebuie să le îndeplinească.

UDMR oferă sprijin candidaților cu vârsta mai mică de 35 și susţine participarea femeilor pe listele de candidați, iar în ceea ce privește pregătirea alegerilor și derularea procedurii de desemnare a candidaților, acestea vor fi organizate în conformitate cu principiile transparenței, deschiderii, competenței și egalității de șanse.

Poate fi desemnat candidat la funcția de deputat sau senator acea persoană care este membră a UDMR și este susținută de una din organizațiile locale a Uniunii, de una din organizațiile județene ale Conferinței Tinerilor Maghiari, ale Organizației de Femei sau de una din platformele interne, structurile asociative ale UDMR.  

Prin urmare, nu poate candida la alegerile parlamentare persoana care, în urma alegerilor locale, a obținut un mandat de primar, viceprimar, președinte sau vicepreședinte de consiliu județean, care nu are un istoric de integritate în relația cu serviciile de informații, după cum nu pot candida nici persoanele care, în alegerile parlamentare, europarlamentare sau locale trecute au candidat din partea altor partide sau formațiuni politice.

Numirea candidaților pentru funcția de deputat sau senator în Parlament se va organiza în cadrul unei ședințe a delegaților județeni întruniți în acest scop sau prin intermediul unor prealegeri.

Hotărârea CRU prevede, totodată, ca UDMR să depună liste de candidați în toate județele țării, în București și în circumscripțiile electorale din străinătate.

Termenul limită pentru definitivarea listei candidaților Uniunii este 25 septembrie 2016.

 

 

pe aceeași temă

Hírlevél