Csoma Botond: Urgentăm transferul dreptului de proprietate al Parcul Feroviarilor

Csoma Botond: Urgentăm transferul dreptului de proprietate al Parcul Feroviarilor

”Scopul nostru este să redăm acest parc clujenilor. Actualmente este o ruină năpădită de vegetație, din care au mai rămas doar aparatele de joacă distruse. Primăria ar dori să supună acest parc unui proces amplu de regenerare urbană, dar până nu se va rezolva problema dreptului de proprietate, administrația locală are mâinile legate. Ministerul vizat ar trebui să ia măsuri pentru rezolvarea situației. Parcul trebuie să fie din nou un spațiu verde util, îngrijit, de care clujenii se pot bucura”, a declarat deputatul UDMR de Cluj, Csoma Botond, după ce a adresat o întrebare oficială Ministerului Transporturilor, în care a solicitat urgentarea adoptării unei hotărâri de guvern pentru transferul de proprietate a parcului. Deputatul clujean a cerut formații cu privire la data în care hotărârea de guvern se va afla pe ordinea de zi a ședinței Guvernului.

La începutul lunii martie a.c. membrul Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului din Camera Deputaților a prezentat această problemă în cadrul unei interpelări  adresate ministerului vizat. Răspunsul primit a fost că hotărârea de guvern se află deja în proces de avizare în cadrul ministerului. Totuși, aceasta nu a ajuns să fie adoptată.

Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca, al doilea parc ca suprafaţă din oraş, a fost atestat documentar la sfârşitul secolului al XIX-lea, în acea perioadă aici fiind organizat târgul de vite al oraşului. În anii ’60 a primit actualul nume şi a fost transformat în parc de distracţii pentru copii. Parcul aflat azi în stare de paragină este în administraţia Companiei Naționale de Căi Ferate. Primăria ar dori să îl reabiliteze și să îl redea utilizării publice, însă lucrările nu pot începe până nu se rezolvă problema dreptului la proprietate. 

pe aceeași temă

Hírlevél