Este nevoie de o implicare mult mai mare pentru comunitatea maghiară – a declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor, la prezentarea candidaților Uniunii din județul Alba.

Este nevoie de o implicare mult mai mare pentru comunitatea maghiară – a declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor, la prezentarea candidaților Uniunii din județul Alba.

„În 2016, sarcina UDMR este de a apăra comunitatea maghiară, de a crea condițiile pentru siguranța acesteia. UDMR este singura organizație puternică și responsabilă care, a acționat continuu în interesul dezvoltării localităților cu populație maghiară și a consolidat comunitatea. Sarcina noastră este să continuăm același deziderat. Este nevoie de o implicare mult mai mare, să facem și mai mult pentru această comunitate, să avem mai multe realizări în administrația locală”,  a subliniat președintele UDMR, Kelemen Hunor, la întâlnirea cu locuitorii comunei Colțești, din județul Alba. La festivitatea organizată pentru a marca Zilele Sfântului Gheorghe, au fost prezentați candidații UDMR din județul Alba, pentru funcțiile de primari și consilieri locali.

224 de candidați ai UDMR vor participa la alegerile locale din Alba, pe 5 iunie. Vor fi patru candidați la funcții de primar – în localitățile Colțești, Lunca Mureșului și Vințul de Sus, dar și în orașul Aiud, unde va candida pentru funcția de primar Lőrincz Helga, președinta organizației județene a Uniunii. Pe primul loc pe lista candidaților pentru Consiliul Județean Alba se află Ladányi Árpád, fostul președinte al organizației județene.
„În 2016, candidații UDMR sunt la datorie. Ei doresc să reprezinte interesele maghiarilor din Transilvania, interesele comunităților locale, care au încredere în candidații noștri. Aici, la Colțești, avem un candidat care a dovedit deja, pe parcursul mai multor mandate, că este un bun gospodar. Szőcs Ferenc și membrii echipei sale știu foarte bine ce își doresc locuitorii din Rimetea și din Colțești, de ce are nevoie comunitatea pentru a trăi bine. Locuitorii acestor sate sunt oameni mândri și muncitori, care știu să își construiască un viitor. Cine străbate cele două localități vede cu siguranță acele transformări care sunt rodul muncii depuse până acum. Acest lucru a fost posibil pentru că echipa noastră a fost sprijinită de majoritatea covârșitoare a comunității maghiare”, a subliniat președintele UDMR. Kelemen Hunor a adăugat că este convins că peste tot în județul Alba unde Uniunea are candidați, aceștia vor fi în măsură să dovedească faptul că numai ei muncesc în interesul comunității maghiare, în interesul maghiarimii.
Lőrincz Helga, președinta organizației județene Alba a UDMR, a declarat: „Știm foarte bine că nu ne-am asumat o sarcină ușoară. Aici în Alba, în anii următori, prioritățile noastre vor fi educația, protejarea patrimoniului construit și dezvoltarea județului. Aici, la Rimetea, turismul rural funcționează foarte bine, iar noi trebuie să procedăm în așa fel încât toți să devină conștienți de faptul că acesta este un exemplu demn de urmat”.

pe aceeași temă

Hírlevél