Fenomenul social al consumului de droguri capătă prea puțină atenție în județul Harghita

Fenomenul social al consumului de droguri capătă prea puțină atenție în județul Harghita

Consumul de droguri și alcoolismul sunt o problemă socială tabu județul Harghita. Fenomenul nu a pătruns în mod dramatic în regiune, dar, fără îndoială, are o tendință de creștere, au concluzionat specialiștii la o discuție pe această temă organizată pe 30 martie la sediul Consiliului Județean. Discuția a fost precedată de o expoziție pe această temă, organizată de Asociația Áradat și sponsorizată de deputatul european UDMR Csaba Sógor, care poate fi vizitată în această perioadă la Miercurea-Ciuc.

 

Deputatul european UDMR a declarat: abuzul de droguri este o problemă de abordat: nu putem sta cu mâinile în sân doar pentru că statisticile naționale arată bine. În opinia sa ar trebui să abordăm și problema alcoolismului, deoarece acesta reprezintă o amenințare socială în Transilvania. 

Participanții au convenit că este necesară crearea unei rețele de experți în domeniu, ce ar putea fi consultată cu privire la opțiunile de prevenție sau tratament. De asemenea, activitatea instituțiilor care se ocupă cu această problemă ar trebui să fie mai bine coordonată, în scopul sensibilizării publicului cu privire la abuzul de droguri și alcoolism.

 

pe aceeași temă

Hírlevél