Frunda susține sportul mureșean

Frunda susține sportul mureșean

Joi, 24 mai, Gyorgy Frunda s-a întâlnit cu reprezentanți ai cluburilor sportive, antrenori, sportivi, conducători, precum și cu simpli suporteri ai diferitelor echipe locele.

Candidatul la Primăria municipiului Tîrgu-Mureș a subliniat trecutul glorios al sportului mureșean, indicând câteva dintre proiectele pe care le va pune în aplicare, după câștigarea mandatului de primar, toate axate pe susținerea deopotrivă a sportului de performanță, cât și a celui de masă sau a sportului școlar.

Un aspect important al întâlnirii s-a centrat pe infrastructura din sport, Frunda promițând că, până la toamnă, Tîrgu-Mureșul va avea o echipă de hochei, în contextul finalizării lucrărilor la patinoarul olimpic, ale cărui șantier stagnează din vina exclusivă și ambiția personală ale lui Dorin Florea

În locul actualului stadion, va fi construită o arenă cu 15-20.000 de locuri, din fonduri europene și cu participare locală de 20%. Proiectul este unul amplu, în care obiectivele din Parcul Sportiv Municipal vor fi înglobate într-un adevărat complex sportiv, două dintre ținte fiind pista de atletism a stadionului, precum și legătura complexului cu sala de popice.

Participanții la întâlnire au subliniat necesitatea ca dezvoltarea infrastructurii sportive din Tîrgu-Mureș să fie gândită în scopul găzduirii unor competiții europene.
S-a adus în discuție și problema lipsei unor spații pentru practicarea sportului de către adolescenți, precum și nevoia acordării de gratuități în incinta bazelor sportive și sălilor publice de sport.
Alte puncte importante în luările de cuvânt ale participanților s-au referit la fostul ștrand “1 Mai”, pentru a cărui reabilitare și acoperire există un proiect care stagnează încă din anii ’60, precum și la necesitatea unor campionate interșcolare, pentru diferite ramuri de sport.
Gyorgy Frunda a apreciat inițiativa ca fiecare instituție publică să creeze parcări pentru biciclete, precum și propunerea de creare a unor condiiții propice desfășurării activității sportive, de către campionul la înot, Norbert Trandafir. Din cauza precarității acestora la Tîrgu-Mureș, Norbert Trandafir a fost nevoit să se mute la Bacău, oraș pe care îl reprezintă, în prezent.

pe aceeași temă

Hírlevél