Kovács Péter: În alegerile locale țelul a fost de a răspunde așteptărilor de înnoire a clasei politice Fotó: Fotografia de: Banga Előd-Ernő

Kovács Péter: În alegerile locale țelul a fost de a răspunde așteptărilor de înnoire a clasei politice

 „În campania electorală, mesajul nostru a fost centrat pe importanța reprezentării, siguranța și binele comunităților locale, relevanța rezultatelor obținute. Aceste criterii au fost respectate și în procesul de desemnare a candidaților Uniunii, fiind aleşi oameni cu viziuni și proiecte viabile în interesul dezvoltării comunităților locale și soluționării problemelor cu care se confruntă acestea”, a afirmat Kovács Peter, președintele executiv al UDMR, în alocuțiunea sa de evaluare a campaniei electorale, prezentată, azi, la CRU la Târgu Mureş. 

Potrivit afirmațiilor sale, țelul a fost de a răspunde așteptărilor de înnoire a clasei politice, respectiv de a consolida relevanța politică a Uniunii.

El a mai adăugat că pregătirile pentru alegerile locale au început din luna decembrie a anului trecut, desfășurându-se o campanie pozitivă, în patru etape consecutive: planificare și instruire, rezultate și evaluare, stabilirea obiectivelor și desemnarea candidaților, respectiv mobilizarea.

Cele mai recente mesaje - siguranța comunității locale, reînnoirea,  vor face parte integrantă din strategia de comunicare a UDMR și în campania pentru alegerile parlamentare, completându-se cu temele de modernizare locală și politicile publice ale Uniunii.

„Munca noastră nu s-a încheiat pe 5 iunie, campania de un an, demarată în decembrie anul trecut, se va încheia abia după alegerile parlamentare. Până atunci, avem în plan desfășurarea mai multor micro-campanii pe diverse teme precum: înregistrarea cetățenilor români cu domiciliul în străinătate, strângerea de semnături și mobilizarea, conștientizarea respectării drepturilor lingvistice. Pe lângă acestea vom prezenta rezultatele activității parlamentare ale reprezentanților UDMR și vom stabili obiectivele Uniunii pentru următorul mandat. Aceasta va depinde în mare măsură și de rezultatele pe care le vom obține în alegerile parlamentare, de credibilitatea mesajelor și viabilitatea obiectivelor formulate, pentru care vom cere sprijinul și încrederea electoratului nostru”, a subliniat Kovács Péter.

pe aceeași temă

Hírlevél