Molnár Zsolt: Putem scăpa de birocrație prin introducerea administrației publice electronice

Molnár Zsolt: Putem scăpa de birocrație prin introducerea administrației publice electronice

„Trebuie să facem pași urgenți spre diminuarea birocrației din cadrul Primăriei Timișoara. În acest domeniu propun introducerea administrației publice electronice deoarece, astfel, putem ușura treaba cetățenilor și scurta perioada de așteptare de la casierii”, a declarat în cadrul emisiunii de dezbatere electorală a TVR de sâmbătă seara deputatul Molnár Zsolt, candidatul UDMR la Primăria Timișoara. Deputatul a mai declarat că minoritățile din Timișoara, care și anul acesta candidează împreună pe listele UDMR, își doresc un oraș deschis, modern și creșterea gradului de confort a vieții de zi cu zi.

„Tehnologia ne oferă foarte multe posibilități. Foarte mulți avem telefoane mobile și acces la internet. Nu am pus destul accent pe utilizarea posibilităților oferite de către tehnologie, iar introducerea administrației publice electronice ar genera o schimbare calitativă în domeniul administrației”, a declarat Molnár Zsolt, care a mai adăugat că este conștient că nu toți cetățenii știu să folosească aceste tehnologii, însă pentru ei implementarea administrației publice electronice ar însemna scurtarea timpului de așteptare în oficiile și la ghișeele primăriei.

Molnár a mai adăugat că ar dori să preia o idee implementată de către Guvernul Cioloș la București. Este vorba de acea Comisie de tăiat hârtii prin care se dorește eliminarea birocrației inutile din ministere și prin care s-au găsit deja soluții concrete. Candidatul UDMR este de părere că o astfel de comisie s-ar putea introduce și la nivelul direcțiilor și instituțiilor din subordinea primăriei și, astfel, s-ar putea elimina birocrația, s-ar crea o primărie mai ”verde” prin scăderea consumului de hârtie și s-ar eficientiza funcționarea acesteia.

 

 

pe aceeași temă

Hírlevél