”Municipiul Satu Mare stagnează, deși acest oraș merită mult mai mult!” – este concluzia președintelui UDMR, Kelemen Hunor, în urma vizitei efectuate în județul Satu Mare

”Municipiul Satu Mare stagnează, deși acest oraș merită mult mai mult!” – este concluzia președintelui UDMR, Kelemen Hunor, în urma vizitei efectuate în județul Satu Mare

„În ultimii patru ani, dezvoltarea municipiului Satu Mare s-a blocat, nu s-a înregistrat niciun progres spectaculos care să fi însemnat, pentru locuitorii săi, o schimbare care să le aducă siguranță. Pentru aceasta, răspunderea îi revine, în mare măsură, actualului primar, a cărui ineficiență evidentă a fost amplificată și de incapacitatea președintelui Consiliului Județean. Ceea ce se poate vedea acum la Satu Mare este <<opera>> comună a acestor doi lideri, <<creația>> lor”, a subliniat Kelemen Hunor, președintele UDMR.


 

Kelemen Hunor s-a aflat la Satu Mare pentru a sprijini candidatura lui Kereskényi Gábor în competiția pentru postul de primar al municipiului și pe cea a lui Pataki Csaba la funcția de președinte al Consiliului Județean Satu Mare. În contextul acestei vizite, liderul Uniunii a avut o întâlnire, în comuna Viile Satu Mare, cu primarii UDMR din județ.

Potrivit președintelui Uniunii, peste tot în județul Satu Mare pot fi găsite numeroase exemple de proiecte care funcționau mult mai bine acum patru ani. Aceste exemple sunt tot atâtea argumente în favoarea necesității ca UDMR să revină la conducerea județului și a administrației municipiului Satu Mare.

„Exact cu o lună în urmă spuneam, aici, la Satu Mare, că alegerile locale de anul acesta se deosebesc de cele precedente din mai multe puncte de vedere. În acest oraș și în acest județ, în 2016 ar putea începe din nou activitatea eficientă în folosul comunității, după o întrerupere de patru ani”, a spus Kelemen Hunor, potrivit căruia, pentru ca acest fapt să se materializeze, cei mai potriviți sunt candidații UDMR. În cazul reședinței județului, a mai precizat președintele UDMR, acest lucru este dovedit și reiese din cele mai recente sondaje. 

„Kereskényi Gábor, candidatul Uniunii la Primăria Satu Mare, este singurul candidat care îl poate învinge pe primarul actual. Este o persoană angajată și dinamică, el nu înseamnă doar o schimbare pentru oraș, ci și siguranța dezvoltării pentru toți locuitorii săi. Planurile sale concrete și faptul că ține legătura permanent cu oamenii sunt garanția că orașul se va înscrie, din nou, pe calea dezvoltării și va putea recupera restanțele din ultimii patru ani”, a arătat președintele UDMR, Kelemen Hunor, potrivit căruia, Careiul și primarul din Carei, Kovács Jenő, sunt alte exemple de cât de mult se poate dezvolta un oraș dacă cel care îl conduce dă dovadă de seriozitate în munca sa și are o imagine clară a direcției care duce la progres.

Președintele UDMR a mai spus că este lăudabil și important faptul că, atât în județ, cât și la Satu Mare, Uniunea și Forumul Democrat German și-au unit forțele, iar candidații UDMR au sprijinul unui număr tot mai mare de români.

„Și județul Satu Mare se va dezvolta, cu siguranță, dacă va fi condus de Pataki Csaba, un foarte bun cunoscător al județului, un om familiarizat cu activitatea din administrația publică județeană și care a dovedit, în calitatea sa de subprefect, că este un lider echilibrat și hotărât”, a afirmat Kelemen Hunor. Președintele Uniunii și-a manifestat încrederea că, pe 5 iunie, alegătorii vor sprijini în număr cât mai mare profesionalismul și abnegația eforturilor care vizează dezvoltarea.

”Avantajul Uniunii este evident și din feedback-urile primite în urma întâlnirilor cu electoratul din prima parte a campaniei”, a subliniat, la rândul său, deputatul UDMR, Kereskényi Gábor, candidatul Uniunii la Primăria municipiului Satu Mare. El este de părere că reacțiile disperate ale actualului primar denotă avantajul pe care îl are UDMR în rândul electoratului .

”Cu adevărat important pentru noi este părerea sătmărenilor, ceea ce cred ei despre oraș. Mergând din ușă în ușă și stând de vorbă cu oamenii, am constatat că proiectele mele de dezvoltare ale orașului sunt perfect similare cu ceea ce cred sătmărenii că ar trebui soluționat. Sătmărenii ne spun zi de zi că vor un oraş în care să domine ordinea şi legea, şi nu haosul şi ilegalitățile. Sătmărenii vor un oraş în care siguranţa copiilor şi viitorul familiilor lor nu este în pericol. Sătmărenii vor un oraş unde problemele sunt rezolvate şi nu rămân doar promisiuni deșarte”, a declarat candidatul UDMR la primărie, subliniind, totodată, faptul că sătmărenii văd un real partener în UDMR, un susținător al dezvoltării locale.

Tot ca un aspect pozitiv a campaniei electorale, Kereskényi Gábor a menționat faptul că, după schimbarea legii electorale, singurul mod de a face campanie este întâlnirea directă cu alegătorii, o modalitate extrem de eficientă, practicată de UDMR de 26 de ani.

”Dialogul direct cu sătmărenii reprezintă cea mai bună cale pentru a afla ce cred cu adevărat alegătorii, iar pentru noi, candidații, este cea mai bună soluție pentru a vorbi oamenilor despre proiectele noastre concrete”, a adăugat Kereskenyi.

Senatorul UDMR, Pataki Csaba, candidatul Uniunii la președinția Consiliului Județean, este de părere că UDMR, încă de la înființarea sa, a demonstrat că este singura formațiune de încredere, cu proiecte concrete, un real partener al oamenilor.

„În județul Satu Mare, în ultimii patru ani, promisiunile făcute cetățenilor de către liderii județului au rămas pe hârtie – începând cu acelea care vizau construirea drumurilor până la cele privind repararea podurilor”, a declarat Pataki Csaba, în opinia căruia, orașul a avut de suferit de pe urma rivalizării permanente și iresponsabile dintre actualul primar și președintele Consiliului Județean Satu Mare.

„Pe 5 iunie, electoratul județului Satu Mare trebuie să aleagă între o echipă iresponsabilă, conflictuală, și una echilibrată și foarte bine pregătită din punct de vedere profesional”, a conchis Pataki Csaba, adăugând că avantajul semnificativ al candidaților UDMR este faptul că au menținut o legătură directă, permanentă și strânsă cu alegătorii sătmăreni.


pe aceeași temă

Hírlevél