Părerea tinerilor contează acasă și în Europa Fotó: Foto: Bethlendi Tamás

Părerea tinerilor contează acasă și în Europa

Colaborarea cu tinerii a reprezentat și va fi în continuare un aspect important al activității mele politice, a declarat, marți, la Cluj, europarlamentarul Iuliu Winkler care s-a întâlnit cu tinerii maghiari care au participat, între 9 și 11 mai, la Strasbourg la evenimentul European Youth Event 2014 – EYE 2014, organizat de Forumul European de Tineret și Parlamentul European.

”Cele mai importante obiective ale noastre, consolidarea comunității și prosperitatea pe pământul natal, pot fi împlinite doar cu implicarea tinerilor”, a afirmat europarlamentarul UDMR.

La evenimentul organizat în capitala europeană a participat o delegație formată din 53 de tineri maghiari din Transilvania din care o parte au fost invitați ai europarlamentarilor UDMR Iuliu Winkler și Sógor Csaba în colaborare cu Conferința Tinerilor Maghiari (MIÉRT), precum și câștigătorii unui proiect al Parlamentului European realizat de Centrul de Tineret Maghiar din Cluj.

Președinția MIÉRT a dorit ca la evenimentul de la Strasbourg să ajungă tinerii care nu au mai avut posibilitatea de a participa la un eveniment de o asemenea anvergură, a precizat, în cadrul întâlnirii, vicepreședintele MIÉRT, Jakab Adorján. ”Pentru tinerii care sunt membrii organizațiilor noastre astfel de evenimente pot oferi obiective de lungă durată. Participanții au spus că  EYE 2014 i-a convins că într-adevăr Europa este interesată de părerea tinerilor, iar astfel de feedback-uri dau conținut sloganului UDMR să aducem ”Europa în Transilvania și să ducem Transilvania în Europa”. Europarlamentarii UDMR Iuliu Winkler și Sógor Csaba au susținut activitatea noastră și au ajutat tinerii”, a mai spus Jakab Adorján. 

”Am avut întotdeauna o colaborare eficientă cu Conferința Tinerilor Maghiari, chiar și înainte de încheia cu această organizație un parteneriat oficial. MIÉRT a făcut selecția stagiarilor pe care i-am avut în cabinetul parlamentar și ne-a implicat și în tabăra lor de vară EU-tábor”, a mai spus Iuliu Winkler. Anul trecut, președinția MIÉRT și Iuliu Winkler au semnat un parteneriat intitulat ”Un parteneriat puternic pentru tinerii maghiari din Transilvania și pentru o reprezentare eficientă a comunității”.

La rândul său, Sógor Csaba, a transmis un mesaj de salut tinerilor reîntorși din Strasbourg, subliniind că împreună cu colegul său Iuliu Winkler a răspuns cu multă bucurie solicitării de a susține participarea tinerilor la eveniment. ”Viitorul nostru este în Europa, iar realizatorii acestuia sunt tinerii. Consider că este important faptul că tinerii maghiari au avut posibilitatea de a-și prezenta ideile, alături de ceilalți tineri din Europa, cu privire la problemele legate de șomajul în rândul tinerilor, sau de oportunitățile oferite de programul Erasmus + ”, a transmis europarlamentarul Sógor Csaba în mesajul său.

La European Youth Event 2014 – EYE 2014 au participat aproximativ 5.000 de tineri, printre care și delegația maghiară din  Transilvania. La Strasbourg, tinerii au dezbătut subiecte legate de  crearea locurilor de muncă, revoluția digitală, viitorul UE, dezvoltare sustenabilă, valori europene. La eveniment a fost prezentat într-un stand separat proiectul ”Cluj 2015 – Capitala Europeană  a Tineretului”.

 

 

pe aceeași temă

Hírlevél