Péter Ferenc: Pe termen scurt, prioritatea majoră o constituie soluționarea problemei aeroportului și a situației privind sistemul integrat de gestionare a deșeurilor

Péter Ferenc: Pe termen scurt, prioritatea majoră o constituie soluționarea problemei aeroportului și a situației privind sistemul integrat de gestionare a deșeurilor

În ultima lună am demarat procesul care a avut ca scop identificarea problemelor cu care se confruntă instituțiile din subordinea Consiliului Județean Mureș. Am alcătuit o listă de priorități, cu problemele care urmează a fi soluționate pe termen scurt si lung. Obiectivul major este finalizarea proiectelor începute, respectiv soluționarea situațiilor create în jurul aeroportului internațional și a depozitării deșeurilor”, a anunțat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, în cadrul conferinței de presă susținute azi, la Târgu Mureș.

Liderul administrației județene a explicat că, în perioada următoare,  instituția pe care o conduce va trebui să dezvolte soluții eficiente pentru asigurarea funcționării sistemului de management integrat al deșeurilor, iar în cazul aeroportului, trebuie rezolvată urgent problema prelungirii licenței de transport, deoarece aceasta expiră în luna august a anului în curs.

Aeroportul Târgu Mureș are un terminal cu un potențial extraordinar, care trebuie exploatat, deoarece este singurul din regiune care are posibilități de extindere din perspectiva circulației de mărfuri”, a declarat Péter Ferenc, adăugând că, de la începutul lunii august, Peti Andras va ocupa funcția de director a aeroportului, în urma câștigării, prin concurs, a acestui post.

Împreună cu noul manager vom elabora o strategie pe termen scurt și lung, în vederea adoptării celor mai eficiente soluții de dezvoltare”, a menționat președintele Consiliului Județean Mureş.

Péter Ferenc a mai precizat că intenționează ca în actualul ciclu bugetar european, să acceseze cât mai multe fonduri destinate dezvoltării  județului Mureș.

În conferința de presă, liderul administrației județene a menționat că instituţia a reuşit semnarea unui contract pentru finalizarea lucrărilor la proiectul ”Parcul Auto pentru Sporturi cu Motor - Transilvania Motor Ring”, încheierea programului fiind o prioritate a CJ, în vederea dezvoltării turismului în județ.

Consider că județul Mureș are șanse reale la progres dacă vom reuși să identificăm în detaliu toate problemele și deficiențele cu care se confruntă în prezent, iar între timp să facem față tuturor așteptărilor formulate din partea alegătorilor. Îmi doresc ca instituția noastră să fie văzută ca un loc unde toate problemele sunt ascultate și își găsesc răspuns”, a conchis președintele Consiliului Județean.

În cadrul conferinței de presă, Péter Ferenc a prezentat membrii cabinetului său: Kozma Mónika, Lukács Katalin și Kelemen Atilla Márton.

 

 

 

pe aceeași temă

Hírlevél