S-au prezentat candidaţii judeţului Braşov

S-au prezentat candidaţii judeţului Braşov

Organizaţia judeţeană a UDMR Braşov a organizat o conferinţă de presă pe tema alegerilor locale din anul acesta. La sediul UDMR, preşedintele judeţean al organizaţie, domnul Kovács Attila a prezentat cele mai importante scopuri şi mesaje: în întreaga Europă sentimentul de siguranţa al cetăţenilor a avut de suferit, punând accent pe sentimentul de siguranţă al comunităţii maghiare, ca urmare a atacurilor proiectate. 

Preşedintele Kovács Attila, după salutarea presei locale a evidenţiat: „scopul nostru este să asigurăm siguranţă, atât în domeniul educaţiei, cât şi al culturii şi a drepturilor minorităţilor. Există soluţie numai dacă în judeţul, în oraşul Braşov, respectiv la nivelul consiliilor locale putem păstra reprezentanţii noştri. Trebuie să păstrăm primarii, vice-primarii, consilierii noştri, care lucrează pentru comunitatea şi în interesul comunităţii maghiare.”

Scopul este asigurarea unui sentimentul de siguranţă, securitate a oamenilor, atât la nivelul învăţământului, cât şi al culturii şi al respectării drepturilor minorităţilor, iar instrumentul asigurării acestui sentiment este reprezentarea.

În continuarea discuţiilor, a luat cuvântul Géczi Gellért, vice-primarul oraşului Săcele, care cu această ocazia a declarat în mod oficial: va candida la funcţia de primar al oraşului Săcele, pentru UDMR. Şansele sale de a câştiga aceste alegeri au fost subliniate şi de preşedintele organizaţiei judeţene, apoi dnul Géczi Gellért, şi-a prezentat pe scurt activitatea sa din ultimii patru ani. Tânărul primar a vorbit despre experienţele sale, care acum sunt un bun motiv pentru continuarea activităţii de până acum. La întrebarea presei acesta a declarat că speră ca săcelenii să îi fi cunoscut rezultatele importante cu ocazia activităţii sale, întâlnirilor, evenimentelor organizate, programelor locale.

„Mă consider un om rezistent şi sunt capabil să soluţionez problemele, pe care le fac cu bună credinţă pentru comunitate, uzând de toate cunoştinţele şi puterile mele. Acest lucru îl pot deja completa, în prezent cu o experienţă semnificativă. Eu, ca săcelean, mă adresez săcelenilor, iar planurile mele se adresează săcelenilor, pentru săceleni.” – a declarat Géczi Gellért, referitor la candidatura sa.

După aceasta, Tóásó Imelda,preşedinta organizaţiei UDMR Braşov, a declarat: „Comunitatea maghiară este compusă din familii: bunici, părinţi, copii, pentru a căror siguranţă trebuie să lucrăm. Trebuie să ne asumăm un rol în prezent, pentru ca generaţiile viitoare să nu fie ameninţate de pericolele actuale. Sunt gata să îmi asum un rol şi în consiliul local, pentru a-mi aduce aportul pentru siguranţa, viitorul familiilor şi a copiilor noştri.” Tóásó Imelda doreşte să activeze responsabil în consiliul local Braşov, în acest sens şi-a prezentat candidatura pentru funcția de consilier local. Mesajul ei este: „M-am născut în Braşov, aici am urmat şcoala, universitatea. Doresc ca şi copiii cetăţenilor urbei şi copiii mei  să se bucure de frumuseţile oraşului, şi să profite de toate posibilităţile oferite de oraş. Trebuie să îi determinăm să rămână acasă, din acest motiv îmi doresc să activez.”

Ambrus Izabella, vice-preşedinta organizaţiei judeţene Braşov pe probleme sociale şi juridice a declarat: „şi femeile au un loc şi un rol în consiliile locale şi judeţene.”

„În calitate de mamă consider că este important să avem curajul să acţionăm pentru comunitatea maghiară, deoarece aşa ajutăm copii noştri şi viitorul lor. Din acest motiv scopul  meu principal este asigurarea unui învăţământ în limba maghiară de calitate, la care doresc să contribui cu toate cunoştinţele mele profesionale.” – a afirmat Ambrus Izabella. Doamna avocat, de peste trei ani, organizează săptămânal consultaţii juridice gratuite la sediul UDMR, unde oferă îndrumare juridică pentru toate persoanele care o caută şi ajută la redactarea documentelor oficiale. În calitate de preşedinte al Comitetului  de părinţi din cadrul Colegiului Naţional Áprily Lajos, împreună cu conducerea şcolii au obţinut finanţare pentru autobuzul şcolii,apoi printr-un alt proiect au câştigat mai multe calculatoare pentru echiparea unei clase.

Concluzionând, preşedintele Kovács Attila a declarat, că UDMR va coopera cu comunitatea maghiară din judeţul Braşov. „Avem candidaţi tineri, pregătiţi şi credibili. Azi am reuşit să prezentăm câţiva dintre aceştia, dar urmează să prezentăm şi alţi candidaţi. Scopul nostru este să ne păstrăm şi pe viitor primarii, viceprimarii, consilierii, pe cei care lucrează pentru comunitatea şi interesele comunităţii maghiare” – a încheiat conferinţa de presă Kovács Attila.

 

pe aceeași temă

Hírlevél