Sógor Csaba: Este nevoie de implicarea corelată a politicului și societății civile Fotó: Foto: Szőcs Lehel

Sógor Csaba: Este nevoie de implicarea corelată a politicului și societății civile

"Politicul poate funcționa cu succes doar dacă are sprijin din partea societății civile puternice. Niciuna nu poate fi înlocuită de cealaltă, dar completându-se reciproc rezultatele pot fi mai eficiente”, a declarat  Sógor Csaba cu prilejul vizitei sale în localitățile clujene Gherla și Răscruci. Candidatul UDMR la PE a fost prezent, ieri, în mai multe localități din județul Cluj. A vizitat sediul Fundației Kallós Zoltán din Răscruci și cel al Fundației Teka din Gherla. Ambele instituții au rolul de a uni comunitățile maghiare din regiune, de a sprijini și contribui la păstrarea tradițiilor, valorilor culturale, a identității și limbii materne ale acestora.

”Maghiarimea din zonă deține însemnate valori culturale și istorice care îmbogățesc comunitatea maghiară din Transilvania și Europa deopotrivă. Este exemplară inițiativa ce are ca scop păstrarea tradițiilor maghiare ale comunității locale”, a subliniat Sógor Csaba. Politicianul este de părere că pentru asigurarea învățământului în limba maternă în zonele din diaspora internă este nevoie și de o voință puternică din partea societății civile locale. Candidatul UDMR la PE a declarat, totodată, că ne îndreptăm spre o Uniune Europeană în care societatea civilă devine tot mai puternică, care sprijină și întregește munca sferei politice.

 

”Ne așteptăm din partea cetățenilor europeni ca, odată la patru-cinci ani, când au loc alegeri, să intervină și să își spună părerea referitor la direcția spre care doresc să se îndrepte. Dar și în timpul mandatului să își facă auzită vocea, să își exprime opiniile, respectiv să influențeze acele politici publice care figurează pe ordinea de zi. Europa cunoaște deja acest aspect, dar constatăm tot mai des și în Transilvania, că este nevoie de colaborarea strânsă dintre sfera politică și cea a societății civile”, a precizat Sógor Csaba.

pe aceeași temă

Hírlevél