Soós Zoltán: Târgu Mureș are nevoie de o nouă strategie economică

Soós Zoltán: Târgu Mureș are nevoie de o nouă strategie economică

„Potrivit mai multor indicatori economici, Târgu Mureș este mult rămasă în urmă față de alte orașe în competiția economică la nivel național. Nivelul salariilor se află sub media pe țară, numărul investițiilor este mai mic față de media generală, raportat la numărul de locuitori. În ultimii patru ani a scăzut cu aproximativ 400 numărul întreprinderilor locali care funcționează pe raza municipiului Târgu Mureș. Toate aceste cifre indică faptul că administrația locală trebuie să facă un efort în vederea relansării economice a orașului, trebuie să elaboreze o nouă strategie economică în acest sens”, a declarat Soós Zoltán în cadrul forumului cu antreprenorii locali, organizat în sala mică a Palatului Culturii.

Soós Zoltán a subliniat că administrația locală trebuie să își reînnoiască relația cu întreprinzătorii locali, să poarte un dialog cu aceștia iar, în funcție de propunerile lor și problemele semnalate, să dezvolte strategia economică a municipiului, care să contribuie la predictibilitatea viitorului economic pentru afacerile locale și să facă posibilă, totodată, atragerea noilor investiții în Târgu Mureș.

„Pentru atragerea investitorilor este nevoie de o infrastructură urbană adecvată și un mediu prielnic dezvoltării IMM-urilor. Avem nevoie de autostradă, de construirea drumurilor expres și dezvoltarea aeroportului Transilvania, dar trebuie să înființăm și un parc logistic, să asigurăm terenuri cu utilități publice pentru investitori, pe care să le închiriem lor în condiții avantajoase”, a afirmat Soós Zoltán.

Candidatul la Primărie a subliniat că noua administrație locală ar introduce și alte măsuri pentru sprijinirea IMM-urilor, precum scutiri de la plata impozitelor pentru firmele care creează noi locuri de muncă, înființarea incubatoarelor de afaceri, respectiv asigurarea forței de muncă specializate.

 „Sprijinirea antreprenorilor și consolidarea sferei antreprenoriale este importantă pentru viitorul orașului, deoarece întreprinderile generează venituri la bugetul local, creează locuri de muncă – instrumente vitale în vederea reducerii fenomenului de migrare a tinerilor”, a subliniat Soós Zoltán.

 

pe aceeași temă

Hírlevél