Szabó Ödön: Cerem Guvernului ca în adoptarea măsurilor de amnistie fiscală să țină cont de propunerea UDMR inițiată cu luni în urmă

Szabó Ödön: Cerem Guvernului ca în adoptarea măsurilor de amnistie fiscală să țină cont de propunerea UDMR inițiată cu luni în urmă

„Reprezentanții Guvernului au anunțat în cadrul ședinței de săptămâna trecută că au elaborat o propunere legislativă pentru persoanele care au plătit asigurări de sănătate mai mari decât cele prevăzute de lege. Aș dori, și pe această cale, să atrag atenția asupra faptului că Uniunea Democrată a Maghiarilor din România a depus în luna februarie a acestui an, o inițiativă legislativă de amnistiere financiară pentru aceste categorii de persoane, care oferă o soluție la această situație”, a declarat deputatul UDMR de Bihor, Szabó Ödön.

Reprezentantul Uniunii în Parlament a adăugat, de asemenea, că Guvernul, în loc să își asume ca fiind proprii ideile altor partide, instituind măsuri în baza acestora, ar trebui mai degrabă să ia în considerare toate propunerile constructive și să le discute împreună cu partidele inițiatoare.

 

”Propunerea UDMR vizează soluționarea situației pentru persoanele care au plătit contribuții de sănătate mai mari decât ar fi fost proporționale cu veniturile lor, respectiv propune amnistierea retroactivă a datoriilor cumulate pentru aceste persoane. Însă, până acum, nimeni nu a fost interesa sau preocupat de propunerea noastră, inițiată în urmă cu trei luni. Actul normativ propus de UDMR a primit ieri, 19 mai, avizul favorabil al Comisiei de Sănătate din Senat. Dacă inițiativa noastră ar trece în forma sa inițială, nu ar fi nevoie de luni pentru a rezolvarea situației, ci ar exista o soluție imediată pentru această problemă, creându-se oportunitatea de a fi votată și în Parlament înainte de vacanța de vară. Dacă Guvernul ar prefera să acorde o atenție sporită la ceea ce se întâmplă cu exactitate în legislativ, probabil ar evita aceste situații schizofrenice”, a afirmat Szabó.

 

Deputatul UDMR consideră că Guvernul nu ar trebui să trimită Parlamentului o nouă propunere de lege, ci ar trebui doar să includă pe agenda sa propunerea Uniunii, respectiv să dezbată și să adopte cât mai curând actul normativ, deoarece situația extrem de inchitabilă necesită o remediere urgentă.

 

pe aceeași temă

Hírlevél