Tinerii să își asume acțiunea politică pentru a determina schimbarea adevărată

Tinerii să își asume acțiunea politică pentru a determina schimbarea adevărată

Pentru ca tinerii să determine schimbarea adevărată, ei trebuie să își asume acțiunea politică, a declarat, vineri, la Cluj, deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE), în cadrul unei sesiuni prilejuite de o convenție a elevilor europeni care s-a desfășurat la Universitatea Sapientia.

”Conferința Dvs. de la Cluj are loc într-o perioadă de profundă neliniște socială în România. Ați văzut zilele trecute mii de tineri prostestând în stradă împotriva modului în care societatea românească este condusă, cerând reforme și o schimbare radicală. Acest lucru nu s-a întâmplat doar în București, ci și aici, la Cluj, precum și în alte orașe din România, trăsătura comună a tuturor mișcărilor de stradă fiind numărul impresionat al tinerilor care au participat”, a afirmat Winkler.

El a arătat că societatea românească nu este o excepție în Europa. ” În toate țările din care veniți, tinerii sunt nemulțumiți de perspectivele pe care societatea este capabilă să le ofere astăzi noii generații. Cu atât mai mult în România, tinerii sunt cei care cer o reformă radicală, desăvârșirea unei tranziții prea îndelungate, lichidarea corupției din societatea noastră și alinierea la valorile europene. Așteptările tinerilor din România sunt  legitime, dar acestea nu se pot împlini de la o zi la alta, printr-o unică decizie oricât de radicală ar fi aceasta. Așteptările tinerilor se pot împlini printr-un proces de schimbare profundă pentru care până acum nu a fost voință politică în România. Pentru ca tinerii să determine schimbarea adevărată, ei trebuie să își asume și acțiunea politică. Tinerii trebuie să intre activ în politică pentru a schimba modul în care se face politica în România”, a susținut deputatul european al UDMR.

Potrivit lui Winkler, în România, societatea are nevoie de lideri și caută lideri. ”Convingerea mea este că aceștia se află printre voi. Eu sunt optimist în legătură cu viitorul țării mele, România, dar condiția ca optimismul meu să fie justificat este ca voi, tinerii, să deveniți activi nu numai în viața civică, dar și în cea politică”, a mai spus europarlamentarul. 

La invitația Uniunii Consiliilor Elevilor din Europa (OBESSU) și a Uniunii Elevilor Maghiari din Romania (MAKOSZ), Iuliu Winkler a luat parte la una dintre sesiunile Convenției dedicată bunăstării și autonomiei sociale a elevilor europeni. Convenția elevilor care s-a desfășurat timp de o săptămână la Cluj a reunit tineri cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani din toată Europa. 

pe aceeași temă

Hírlevél