UDMR a acordat distincțiile Bradul de Argint Fotó: Fotografia de: Banga Előd-Ernő

UDMR a acordat distincțiile Bradul de Argint

Prin acordarea distincțiilor "Bradul de Argint", pentru cel de-al 15-lea an consecutiv, UDMR își exprimă recunoștința față de activitatea celor care s-au implicat semnificativ în dezvoltarea și păstrarea identității comunității maghiare și în realizarea obiectivelor asumate de UDMR, în programul său. Distincția Bradul de Argint a fost înmânată pentru prima dată în anul 2002. 

În cadrul reuniunii CRU de azi, de la Târgu Mureș, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a acordat această distincție la 29 de persoane și unei instituții de învățământ.

„Condiția supraviețuirii, perpetuării unei minorități naționale, este legată de existența oamenilor care, prin munca lor de zi cu zi, în domeniul în care ei activează, se află mereu în slujba binelui comun, al comunităților locale. Ei sunt eroii zilelor noastre, cei care își asumă responsabilitatea protejării și perpetuării valorilor și culturii maghiare. Militează neîncetat și fără echivoc pentru toate dezideratele comunității maghiare, pentru îmbogățirea moștenirii noastre culturale, respectarea drepturilor minorităților naționale. Sunt oameni-model care leagă trecutul de viitor. Ei sunt cei care știu că, în 2017, indiferența și dezbinarea sunt cele mai mari provocări cu care trebuie să se confrunte membrii comunității noastre și ne avertizează, totodată, că perpetuarea este singura opțiune viabilă pentru noi, dar și pentru tânăra generație. Valoarea acestor oameni este inestimabilă, sunt adevărate exemple demne de urmat, eroi, fără de care, tot ce Uniunea a reușit să obțină în ultimii 27 de ani, se află în pericol de a fi anulat. Prin urmare, este esențial să le mulțumim pentru tot ce fac pentru noi, să îi nominalizăm și să le reținem meritele”, a subliniat președintele UDMR, Kelemen Hunor, la ceremonia de înmânare a distincțiilor. 

 

pe aceeași temă

Hírlevél