UDMR Hunedoara va avea liste complete pentru Camera Deputaților și Senat

UDMR Hunedoara va avea liste complete pentru Camera Deputaților și Senat

Széll Lőrincz, director executiv al DJST Hunedoara, va conduce lista candidaților UDMR Hunedoara pentru Camera Deputaților, iar Iuliu Winkler, liderul organizației județene, lista pentru Senat, conform deciziei adoptate, sâmbătă, de Consiliul Reprezentanților Județeni (CRJ) al UDMR.

”În județul Hunedoara, UDMR va avea liste complete atât pentru Camera Deputaților, cât și pentru Senat”, a declarat președintele Organizației Județene Hunedoara a UDMR, Iuliu Winkler, luni, la Deva, într-o conferință de presă. El a mai adăugat că UDMR se va prezenta în alegerile parlamentare cu liste de candidați în toate județele țării, chiar și în cele în care nu are organizații.

Iuliu Winkler a reiterat faptul că în noul context electoral creat de sistemul de vot proporțional pe liste, UDMR Hunedoara are șanse sporite de a recâștiga un mandat de deputat, țel pentru care întreaga organizație se va mobiliza în următoarele luni.

El a mai spus că deja în cadrul Uniunii s-au format grupurile de specialitate care lucrează la programul electoral, subliniind faptul că și la nivelul județului Hunedoara UDMR va veni cu o ofertă electorală. Winkler a avertizat asupra faptului că UDMR Hunedoara nu va veni cu promisiuni care să se referă ”la asfaltări de drumuri sau la aprins becuri în localități” pentru că treaba ”unui deputat sau senator este să facă legi bune și funcționale, să asiste astfel administrația locală, să participe la dialogul social”.

”Nu ajunge să stai în tribună și să comentezi ce fac jucătorii, trebuie să intri în teren”, a argumentat Széll Lőrincz, în aceeași conferință de presă, decizia sa de a candida în alegerile pentru Camera Deputaților, arătând că activitatea sa profesională și politică de până acum îl recomandă pentru intrarea în cursa electorală.

În opinia sa, Parlamentul României trebuie să-și recâștige locul, de cea mai importantă instituție democratică a țării, să fie generatorul unor legi clare și aplicabile. ”Ca deputat voi reprezenta comunitatea maghiară și interesele locuitorilor din județul Hunedoara în egală măsură”, a declarat Széll Lőrincz.

El a debutat în domeniul activismului civic încă din timpul liceului, fiind președinte fondator al Ligii Liceenilor din  Liceul Teoretic Lupeni. Széll Lőrincz a arătat că și-a continuat consecvent activitatea în domeniul politicilor de tineret atât în organizații studențești, dar și în cadrul UDMR, precum și la nivelul administrației județene și la nivel național, în perioada 2010-2012 fiind vicepreședinte cu rang de subsecretar de stat în cadrul Autorității Naționale pentru Sport și Tineret.  ”Ca subsecretar de stat m-am familiarizat cu activitatea la nivel național. De multe ori am avut ocazia să reprezint poziția guvernului la dezbaterile de parlamentare pe proiectele de legile care se ocupau de tematici legate de tineret”, a precizat Széll Lőrincz.

pe aceeași temă

Hírlevél