UDMR: Nu susținem în Parlament proiectul de lege care ar permite exploatarea minieră într-un mod netransparent

UDMR: Nu susținem în Parlament proiectul de lege care ar permite exploatarea minieră într-un mod netransparent

Grupul UDMR din Camera Deputaților nu a susținut propunerea de act normativ care ar modifica legislația privind regimul ariilor naturale protejate Natura 2000, astfel încât să reinstituie permiterea exploatărilor miniere acolo unde acest lucru a fost posibil înainte de 29 iunie 2007. Liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, Korodi Attila, a subliniat că, în opinia lui, acest proiect de lege ar fi o supralegiferare, întrucât reglementările în vigoare permit deja, în cazuri justificate, posibilitatea ca limitele acestor arii protejate să fie modificate.

Am susținut și în timpul lucrărilor din comisiile de specialitate că putem sprijini acest proiect de lege doar dacă Guvernul și ministerul de resort ar realiza un studiu de impact, o listă exhaustivă a acelor proiecte miniere care pot fi vizate de acest proiect de lege. Din păcate, Guvernul nu a furnizat acest studiu de impact și, prin urmare, nu putem dezbate în cunoștința informațiilor necesare acest proiect de lege care ar introduce prevederi cu efecte imprevizibile”, a arătat Korodi Attila, fost ministru al Mediului.

Acesta a adăugat că prevederile în vigoare care reglementează regimul ariilor naturale protejate Natura 2000 nu interzic intervențiile în aceste teritorii, mai mult, există instrumente legale care permit dezvoltarea infrastructurii în aceste zone.  

 

pe aceeași temă

Hírlevél