15.

Programul președintelui UDMR, Kelemen Hunor

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, va fi prezent miercuri, 15 martie, la Salonta, județul Bihor, pentru a participa la evenimentul de comemorare al eroilor Revoluției Pașoptiste. Președintele UDMR va rosti un discurs festiv la statuia lui Kossuth, la ora 18,00.  

Programul evenimentelor din Salonta începe la ora 16,30 cu o slujbă ecumenică comemorativă la Biserica Reformată din localitate. De la ora 18,00 va avea loc un scurt moment cultural susținut de elevii Liceului Teoretic Arany János în fața statuii Kossuth, urmat de ceremonia depunerii de coroane. De la ora 19,00 este programat un marș comemorativ, iar de la ora 20,00 spectacol de gală la Casa de Cultură din localitate, cu participarea artiștilor Operei Maghiare din Cluj.

Înainte de a fi prezent la Salonta, președintele UDMR, Kelemen Hunor, va efectua o vizită la Oradea, pentru a participa la depunerea de coroane la monumentul martirului Rulikowszky Kázmér (ora 14,00) și la statuia lui Nicolae Bălcescu (ora 14,40).

 

Președintele executiv al UDMR, Porcsalmi Bálint, va participa la evenimentele comemorative din Cluj-Napoca și va rosti un discurs festiv la ceremonia din fața fostului Hotel Biasini (str. Avram Iancu nr. 20) la ora 14,15