6.

9:30
Arad

În atenția redacțiilor – programul președintelui UDMR, Kelemen Hunor

Vineri, 6 octombrie, ora 9.30, președintele UDMR, Kelemen Hunor, va susține o conferință de presă la Arad, împreună cu  președintele organizației județene a UDMR Arad, Faragó Péter. Întâlnirea cu presa va avea loc la sediul UDMR din Arad (str. Episcopiei nr.32).

La ora 11.00, va avea loc o slujbă ecumenică în memoria martirilor de la Arad. Ceremonia comemorativă se va desfășura la Catedrala Romano-Catolică din centrul municipiului Arad.

De la ora 13,00, va avea loc depunerea de coroane și un moment comemorativ la statuia Libertății din Arad. În cadrul ceremoniei vor susține discursuri președintele UDMR, Kelemen Hunor, și  președintele organizației județene a UDMR Arad, Faragó Péter. Mesajul Guvernului maghiar va fi transmis de secretarul de stat pentru diplomație culturală și științifică în Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei, Íjgyártó István.

Seria evenimentelor de la Arad se va încheia cu o ceremonie comemorativă, organizată la Monumentul celor 13 generali, începând cu ora 16.30.

La evenimente vor fi mai fi prezenți ambasadorul Ungariei la București, Zákonyi Botond, atașatul militar al Ambasadei Ungariei la București, col. Kiss László Ferenc, și vicepreședintele Parlamentului Ungariei, Jakab István.


6.

În atenția redacțiilor - deputații și senatorii UDMR organizează conferințe de presă în teritoriu, pe tema respingerii amendamentului la Legea 215 a Administrației Publice Locale.

Vineri , 6 octombrie, deputații și senatorii UDMR organizează conferințe de presă în  teritoriu, pe tema respingerii amendamentului la Legea 215 a Administrației Publice Locale.

Județul MUREȘ

Deputații Csép Éva Andrea și Vass Levente, împreună cu senatorii Novák Csaba-Zoltán și Császár Károly vor susține o conferință de presă la Târgu Mureș, începând cu ora 9.30,  la sediul organizației  UDMR din municipiu (str. Gh.Doja nr. 9, et. 1).

Județul COVASNA

Deputatul UDMR, Márton Árpád va susține o conferință de presă la sediul Uniunii din Sfântu Gheorghe (str. Martinovics Ignác nr.2), de la ora 9.30

Deputatul UDMR, Benkő Erika se va întâlni cu presa locală la sediul UDMR din Sfântu Gheorghe, de la ora 10.30

Județul BRAȘOV

Deputatul Ambrus Izabella va susține o conferință de presă la sediul UDMR din municipiul Brașov (str. Alecu Russo nr.4), începând cu ora 11.00

Județul SIBIU

Deputatul UDMR Benedek Zakariás va susține o conferință de presă de la ora 11,00 la sediul cabinetului parlamentar din Sibiu (Piața Mare nr.11)

Județul CLUJ

Csoma Botond parlamenti képviselő 13.00 órától Kolozsváron, a Magyar utca (Bd. 21 decembrie 1989), 47/7 szám alatt, a Kolozs megyei RMDSZ székházában

Județul SATU MARE

Deputații Magyar Lóránd și Erdei-Dolóczki István, împreună cu senatorul Turos Lóránd vor susține o conferință de presă la sediul organizației județene a UDMR din Satu Mare (str. Mihai Viteazu nr.10), începând cu ora 11.00

Județul BIHOR

Deputatul UDMR Szabó Ödön, va susține o conferință de presă de la ora 11.00 la sediul Uniunii din Oradea (str.Independenței nr.11)

Județul SĂLAJ 

Deputatul Seres Dénes va susține o conferință de presă la sediul UDMR din Zalău (str.Kossuth L. nr.33) începănd cu ora 11,00

Județul MARAMUREȘ

Deputatul Apjok Norbert va susține o conferință de presă la sediul UDMR din Baia Mare (str.V. Lucaciu nr.1), de la ora 12.00