Prima pagină > Evenimente > 2018.03.15
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


15.

Satu Mare

Ceremonia de dezvelire a statuii lui Széchenyi István la Satu Mare

La 15 martie  se împlinesc 170 de ani de la Revoluția Maghiară din 1848, zi în care îl comemorăm și pe contele Széchenyi István, una dintre cele mai importante personalităţi ale politicii maghiare. Evenimentul central al Uniunii se va desfăşura în acest an, la Satu Mare unde va avea loc ceremonia de dezvelire a statuii lui Széchényi.  

Seria manifestărilor va începe la ora 16.45, cu depunerea de coroane la statuia lui Petőfi Sandor, care va fi urmată  de un marș spre Parcul din centrul vechi al orașului (vizavi de Hotelul Astoria) unde este amplasată noua statuie.

Ceremonia de dezvelire a statuii lui Széchenyi István va începe la ora 17.30 cu rugăciuni rostite de episcopul romano-catolic al Maramureșului și Sătmarului, Schönberger Jenő    și de episcopul reformat de pe lângă Piatra Craiului, Csűry István. La eveniment va fi prezent preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care va susţine un discurs. La ceremonie vor mai participa primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, președintele organizației municipale a UDMR și  Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, liderul organizației județene a Uniunii. Festivitatea se va încheia cu un scurt  moment artistic și depunere de coroane.

 

Reprezentanții presei sunt rugați să își confirme participarea la eveniment până luni, 12 martie, la ora 18.00, pentru a se putea asigura traducerea simultană a discursurilor.

(Persoana de contact: Hekman Andrea, tel.0721297628)