100 de zile, 10 proiecte

25.10.2016 | Bihor
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


100 de zile, 10 proiecte

100 zile, 10 proiecte, acesta a fost titlul raportului prezentat de președintele Consiliului Județean Bihor, Pásztor Sándor. În cadrul conferinței de presă susținută, luni, la Oradea, Pasztor a spus că sediul UDMR a fost o alegere intenționată pentru a discuta despre aceste realizări, deoarece aceasta a fost și locația promisiunilor făcute de el înaintea alegerilor locale, iar mai multe dintre acestea reușind să fie realizate sau derulate deja. Cursa aeriană Oradea - Constanța, sau pistele pentru bicicliști din jurul municipiului reședință de județ ar fi câteva exemple, acest din urmă proiect fiind în stadiul studiilor de fezabilitate, la fel cum sunt și bazinele de înot care urmează să fie construite în nouă orașe din Bihor. 

În timpul mandatului de ministru al Sănătății al lui Cseke Attila au fost făcute investiții semnificative în rețeaua de sănătate din Bihor. Acum s-a derulat o nouă investiție, în valoare de 11,2 milioane de euro, după ce proiectul strategic al județului a fost modificat pentru a prioritiza domeniul sănătății. Proiectul prevede dezvoltarea spitalelor rurale, a centrului oncologic și a Universității de Medicină, respectiv introducerea sistemului de telemedicină împreună cu județul Hajdú-Bihar din Ungaria. Acordul transfrontalier va aduce și alte rezultate, datorită cooperării a 8 județe care au izbutit să urgenteze adoptarea formei finale a sistemului de ajutor de stat necesar pentru depunerea proiectului.

În primele șase zile din mandatul președintelui Consiliului Județean Bihor acesta a reușit să repornească lucrările de reabilitare a noii clădiri în care va fi mutat Muzeul Țării Crișurilor în primăvară. Realizarea este una importantă pentru că lucrările au stagnat timp de mai bine de șase ani, iar Episcopia Catolică va putea reintra, în sfârșit, în posesia Palatului Baroc din Oradea, clădire care găzduiește muzeul în momentul de față.

Primele 100 de zile ale mandatului lui Pásztor Sándor au adus schimbări și la aeroport. Pe lângă ruta Oradea - Constanța, la prețul de doar 79,99 lei pentru un bilet, călătorii se vor putea deplasa și în Capitală, iar pentru 99,99 lei la Iași datorită noilor curse aeriene care vor porni de patru ori pe săptămână de pe aeroportul din Oradea. Primele curse low-cost vor fi lansate în primăvară spre Barcelona, Milano și Torino, la prețul de 19,99 euro. Acestea vor avea legături din Torino spre Roma, Napoli și Catania. „Negocierile sunt în curs pentru alte noi destinații, astfel încât achizițiile publice pentru noul terminal sunt o prioritate pentru județ”, a precizat Pásztor. Valoarea investiției se ridică ca aproximativ 4 milioane de euro.

Printre proiectele prioritare ale județului se numără și reforma rețelei de transport public din județ. 220 de autobuze vor fi dotate cu sisteme GPS, vor fi construite mai multe stații de autobuz și va fi introdus un sistem de e-ticketing.

În ceea ce priveşte infrastructura, Pásztor a amintit de șoseaua de centură care va înconjura Salonta, unde investiția va fi făcută în curând după ce primarul orașului a solicitat ani de zile în zadar începerea lucrărilor. Propunerea pentru achizițiile publice pentru porțiunea de drum de 9,5 km

va fi făcută, de asemenea, în perioada următoare.

„Toate acestea arată că instituția care s-a mobilizat greoi până acum a devenit mai eficientă, ne mișcăm acum la o turație mai mare”, a declarat Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor. 

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.