Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit în reorganizare – procedura de implementare a proiectelor va fi simplicată

19.06.2014 | Agricultură , Guvern
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit în reorganizare – procedura de implementare a proiectelor va fi simplicată

Prin Ordonanța de Urgență adoptată, ieri, de Guvern, Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) se reorganizează în Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). 

,,Unul din capitolele principale ale programului electoral UDMR pentru alegerile europarlamentare a vizat domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, respectiv cel al dezvoltării regionale. Scopul nostru este ca agricultorii transilvăneni să beneficieze în număr cât mai însemnat de resursele Fondului European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală. Ordonanța de Urgență adoptată, ieri, reprezintă un prim pas în sensul eficientizării, una din avantajele majore ale reorganizării fiind tocmai simplicarea și urgentarea procedeelor de implementare a proiectelor de finanțare”, a declarat, azi, la orele prânzului, Nagy Péter Tamás, secretar de stat UDMR în Ministerul Agriculturii.

 

În cadrul noii agenții vor funcționa opt centre regionale fără personalitate juridică, cărora le vor fi alocate acele județe care aparțin de zonele de dezvoltare rurală regională. 

 

Excepție va fi doar centrul nr. 8, București-Ilfov, de care vor aparține județele Ilfov, Călăraşi și Ialomiţa, respectiv municipiul București.

 

Principala atribuție a agenției va fi implementarea tehnică și financiară  a FEADR prin Programul Național de Dezvoltare Rurală pentru perioada 2014-2020.

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.