APEL – Miting pentru susținerea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș

06.09.2017 | Actualitate politică
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


APEL – Miting pentru susținerea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș

Noi, comitetul de părinți al Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș ne-am săturat de atitudinea ostilă a diferitelor instituții ale statului față de copiii și față de noi, părinții elevilor acestei școli.  Ne-am săturat de iresponsabilitatea autorităților, minciunile și amânările intenţionate succesive. Ne-am săturat de atâta digresiune și dezinformare.

1. Acțiunile ministrului Educației, ale prefectului şi al Inspectorului Şcolar General, declarațiile contradictorii ale acestora, care induc în eroare pe elevi, părinți, profesori și reprezentanți ai bisericii au depășit limita suportabilului.

2. Considerăm că am fost înșelați prin faptul că nu am fost informați de către nimeni în legătură cu finalitatea proceselor din instanță care au avut ca obiect decizia inspectoratului. Mai mult, referindu-se la această decizie, Ministrul Educației a declarat că Inspectoratul Județean Mureș ar trebui să desființeze școala noastră.

3. Ne-am săturat de această stare de nesiguranță. Este inacceptabil ca, la doar câteva zile înaintea începerii anului școlar, situația instituției de învățământ este în continuare incertă, în timp ce părinții și-au înscris cu bună credință copiii în clasele care au fost anunțate oficial că au aprobare din partea Ministerului Educației. Noi părinţii am decis conştient înscrierea copiilor în această unitate de învăţământ şi în această comunitate, care să le formeze conform valorilor creştine morale, conferindu-se un caracter valoros.

 

Prin urmare:

 

1.  Facem apel tuturor instituțiilor statului care sunt responsabile de situația în care se află Liceul Teologic Romano-catolic și implicit copiii noștri, să remedieze cu efect imediat neajunsurile și erorile care au dus la această situație intolerabilă, care afectează viitorul copiilor noștri.  Solicităm insistent asigurarea condițiilor necesare desfășurării procesului educațional, conform prevederilor Constituționale și dreptului pe care elevii îl au: să frecventeze școala aleasă de ei și părinții lor, fără a dezbina familii, frați de frați! 

2.  Cerem clarificarea statutului juridic al Liceului Teologic Romano-catolic și soluționarea imediată a situației create. Dorința noastră este ca Ministerul Educației să rezolve acest caz printr-o Hotărâre de Guvern sau Ordin ministerial.

3.  Solicităm ca ministrul Educației să prelungească mandatul directorului școlii, să asigure în continuare angajarea profesorilor și buna funcționare a procesului educațional.

Ne alăturăm cu toate eforturile Liceului Teologic Romano-catolic din Târgu Mureș și tuturor școlilor maghiare din Transilvania! Nu vom permite să fie batjocorit și periclitat viitorul copiilor noștri!

Târgu Mureș, 06.09.2017

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.