Benedek Zakariás: Ministerul Transporturilor să ia măsuri împotriva angajaților din direcțiile regionale de drumuri care nu-și justifică activitatea și salariile

08.11.2017 | Camera Deputaţilor
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Benedek Zakariás: Ministerul Transporturilor să ia măsuri împotriva angajaților din direcțiile regionale de drumuri care nu-și justifică activitatea și salariile

Deputatul UDMR Benedek Zakariás a adresat o întrebare ministrului Transporturilor, privind starea precară a drumurilor, a marcajelor de pe drumurile publice din România. Potrivit deputatului, reprezintă o omisiune din partea angajaților companiei de întreținere a drumurilor publice, atunci când este vorba despre crearea condițiilor sigure de călătorie pe drumurile publice.

„Este inacceptabil modul în care angajații autorităților aflate în subordinea Ministerului Transporturilor își îndeplinesc sarcinile, deoarece toate dovezile indică faptul că salariul lor nu și-l primesc după munca pe care au făcut-o. La DRDP Cluj, conducerea CNAIR SA a reușit să schimbe directorul care aducea injurii la adresa tuturor celor care semnalau nereguli, însă lucrurile par a se perpetua în această instituție din cauza angajaților care merită să fie concediați”, a subliniat Benedek Zakariás. Deputatul UDMR, membru în Comisia pentru Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților, a atras atenția în întrebarea oficială și asupra faptului că aceste autorități nu își îndeplinesc sarcinile statutare: lipsesc marcajele rutiere, există o mulțime de gropi cu care se confruntă conducătorii auto, care ar fi trebuit să fie reparate de angajații acestei autorități.

 „Înainte de instalarea iernii, o serie de lucrări de reparații și marcaje rutiere ar fi trebuit efectuate de autoritățile subordonate ale ministerului. Cu toate acestea, nu s-au înregistrat progrese nici după numeroasele plângeri înregistrat din partea cetățenilor. De exemplu, marcajele lipsesc cu desăvârșire pe 50% din drumul cuprins între localitatea Telciu (BN) și Moisei (MM), iar acolo unde totuși există, nu se văd noaptea, ori în condiții de ploaie sau ceață, ca să nu mai vorbesc de faptul că peste tot unde s-au executat lucrări de reparații, trebuia să existe măcar un marcaj provizoriu”, a spus deputatul UDMR.

Benedek Zakariás se întreabă, de asemenea, despre modul în care ministerul de resort va sancționa pe cei care sunt responsabili pentru crearea condițiilor sigure de călătorie pe drumurile publice, şi care, în mod evident, nu își îndeplinesc sarcinile: „Sper că nu va fi nevoie ca ignoranța și neglijența autorităților publice să aibă ca preț pierderea de vieți omenești și, în curând, vor fi luate măsuri riguroase de către minister pentru a remedia această problemă înainte de venirea iernii”.

Deputatul a solicitat un răspuns scris și verbal din partea ministerului, care are la dispoziție maxim 30 de zile pentru a formula un răspuns și a-l trimite Parlamentului.

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.