Bihor: Acord județean între partidele parlamentare pentru accelerarea proiectelor de infrastructură

16.03.2017 |

Reprezentanții celor cinci formațiuni politice parlamentare bihorene, PSD, PNL, UDMR, ALDE și USR au participat pe 1 și 16 martie 2017 la două întâlniri organizate cu scopul de a identifica proiectele necesare pentru dezvoltarea județului Bihor, ce pot fi susținute prin demersuri comune – se arată în comunicatul remis de Organizația Județeană a UDMR Bihor.

Astăzi, 16 martie 2017, patru din cele cinci formațiuni politice care au participat la întâlniri au semnat acordul privind susținerea proiectelor de infrastructură vitale pentru dezvoltarea economică, socială, antreprenorială și turistică a județului Bihor. Acordul parafat de președinții PSD, UDMR, ALDE și USR Bihor susține 3 domenii prioritare: demersuri pentru reînceperea și finalizarea lucrărilor la Autostrada Transilvania, secțiunea 3C Borș-Suplacu de Barcău; acțiuni pentru dezvoltarea infrastructurii terminalului de pasageri al Aeroportului Oradea și susținerea înființării și dezvoltării de centre de excelență la Universitatea din Oradea în domeniile în care sunt îndeplinite condițiile de natură academică și de cercetare științifică”, a  relatat președintele UDMR Bihor, senatorul Cseke Attila.

Conform înțelegerii, semnatarii se angajează să susțină orice demersuri din partea fiecărei formațiuni politice parlamentare cu scopul de a realiza dezideratele menționate și să se abțină de la dispute politice și de la abordarea subiectelor, din punct de vedere electoral.