Candidații UDMR Hunedoara vor avea o campanie curată și pozitivă

05.11.2012 | Hunedoara , Alegeri parlamentare

Cei 10 candidați ai UDMR la alegerile parlamentare din 9 decembrie a.c. din județul Hunedoara vor avea o campanie pozitivă, curată și constructivă care se va adresa nu doar comunității maghiare, ci întregii comunități hunedorene. Acesta a fost mesajul transmis, luni, la  Deva, într-o conferință de presă, la care au participat 6 dintre cei 10 candidați ai Organizației Județene Hunedoara a UDMR.

Fiecare dintre candidații UDMR Hunedoara se va prezenta în fața alegătorilor din colegiu cu prioritățile sale, însă, toate acestea sunt subsumate Programului electoral al UDMR și Proiectului de dezvoltare Hunedoara 2020.

Profesorul Takács Aranka, candidat la Camera Deputaților în Colegiul 7 Hunedoara, a declarat ca una dintre prioritățile sale se referă la promovarea unui proiect de modificare al Legii voluntariatului, care va avea ca scop asimilarea voluntariatului ca și experiență profesională așa cum se întâmplă în multe state europene. Ea a mai vorbit și despre necesitatea unei baze legale pe care să se poată construi inițiativele legate de turismul cultural și istoric în județul Hunedoara. Takács Aranka a mai vorbit despre Legea învățământului și importanța stabilității prevederilor legale, evitând situația actuală care face imposibilă performanța în învățământ prin modificările prea dese ale legislației.

La rândul său, inginerul Burjan Grigorie, candidat la Camera Deputaților în colegiul 6 Deva, a afirmat că unul dintre obiectivele sale în calitate de ales al hunedorenilor în Parlament se referă la construirea unei soluții legislative care va avea ca scop reducerea evaziunii fiscale. El a mai spus că în Parlamentul României va munci pentru soluționarea tuturor problemelor din județul Hunedoara care îi vor fi supuse atenției.

Inginerul Pogocsán Ferdinand-Zoltán, candidat pentru Senat în colegiul 3 Deva - Hunedoara - Hațeg, a spus că una dintre prioritățile sale în calitate de parlamentar va fi readucerea în actualitate a proiectului conurbației Deva - Hunedoara - Simeria - Călan pe care îl consideră realizabil și benefic pentru comunitățile amintite. El s-a mai referit și la necesitatea îmbunătățirii legislației referitoare la parcurile industriale.

Profesorul Kocsis Attila-Levente,  candidat pentru Senat în colegiul 2 Brad-Orăștie, a spus că prioritățile sale se construiesc pe tripleta promovare - dezvoltare - educație. El a afirmat că prioritățile sale se axează pe promovarea intereselor județului Hunedoara în contextul nevoii de dezvoltare accelerată a acestuia, precum și în domeniul educației.

Inginerul Kofity Zoltán, candidat la Camera Deputaților în colegiul 3 Călan - Țara Pădurenilor, a declarat că principalele sale preocupări vor fi în domeniul legislației pentru tineret și a în celei referitoare la mediu, cu precădere în privința ariilor protejate și a rezervațiilor naturale.

La rândul său, inginerul Dezmeri Ștefan, candidat la Camera Deputaților în colegiul 1  Brad, și șef de campanie la nivel județean, a declarat că UDMR tratează cu maximă seriozitate, așa cum a făcut-o în ultimii 23 de ani, campania electorală pentru alegerile parlamentare. El a mai spus că UDMR Hunedoara își dorește să obțină un mandat în viitorul Parlament, adăugând că toți candidații propuși în județ sunt oameni de încredere, oricare dintre ei având capacitatea să reprezinte cu rezultate interesele tuturor hunedorenilor în legislativul de la București. Dezmeri Ștefan a subliniat că UDMR este singura formațiune politică din România care la aceste alegeri a desemnat candidați în toate cele 452 de colegii, inclusiv 40 de candidați în București și șase în diaspora.