Ce este bun pentru comunitățile locale, este bun pentru țară și pentru Europa – Apjok Norbert s-a întâlnit cu președintele Comisiei Europene

11.11.2016 |

Ce este bun pentru comunitățile locale, este bun pentru țară și pentru Europa  – Apjok Norbert s-a întâlnit cu președintele Comisiei Europene

În data de 10 noiembrie a fost organizat evenimentul numit „100 de secunde pentru a salva Europa – scurtă discuție cu Jean-Claude Juncker”, la care tineri, deputați și candidați au avut prilejul de a se întâlni cu președintele Comisiei Europene.

Întâlnirea, organizată de Partidul Popular European (PPE) și organizația de tineret a acestuia (YEPP), a avut loc la sediul Comisiei Europene. La eveniment a participat și tânărul candidat al UDMR pentru Camera Deputaților de pe lista din județul Maramureș, Apjok Norbert, reprezentând organizația de tineret a maghiarilor din România (MIÉRT).

„Este convingerea noastră, ca membri ai unei comunități minoritare, că Uniunea Europeană are la bază comunități locale puternice”, a arătat Apjok Norbert.

El a spus: „Credem că viitorul tinerilor din Transilvania depinde de comunități locale puternice, unde drepturile minorităților sunt respectate și garantate la nivel european”.

Apjok Norbert a atras atenția celor prezenți asupra problemelor cu care se confruntă tinerii din România, precum ar fi rata șomajului în rândul tinerilor. El a subliniat importanța sprijinirii tinerilor întreprinzători. Birocrația trebuie diminuată, infrastructura trebuie dezvoltată și avem nevoie de inițiative bune, cum ar fi programul Interrail, care oferă tinerilor șansa de a călători și de a cunoaște Europa.

„Bunăstarea comunităților locale și a tinerilor, respectiv o educație de calitate, sunt de o importanță crucială. Ce este bun pentru comunitățile locale, este bun pentru țară și pentru Europa”, a spus tânărul candidat.