Colaborare între organizațiile de femei ale partidelor politice, în vederea soluționării problemelor majore cu care se confruntă societatea

18.04.2018 | Actualitate politică
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Colaborare între organizațiile de femei ale partidelor politice, în vederea soluționării problemelor majore cu care se confruntă societatea

La inițiativa Organizației Femeilor din UDMR la Parlament a avut loc, marți, o masă rotundă cu participarea liderilor organizațiilor de femei ale grupurilor politice parlamentare. Cele 7 organizații ale femeilor din PSD, PNL, ALDE, UDMR, USR, PMP și Grupul Minorităților Naționale au convenit să organizeze trimestrial astfel de întâlniri pentru a asigura un dialog permanent în vederea soluționării problemelor cu care se confruntă societatea.

”Există un potențial uriaș în viitoarea colaborare dintre organizațiile de femei ale formațiunilor politice. Cumularea experiențelor, împărtășirea bunelor practici și dialogul permanent ne vor asigura mijloacele necesare pentru soluționarea unor probleme cu care se confruntă societatea” a declarat în deschiderea întrunirii, președinta Organizației de femei a UDMR, Biró Rozália.

După prezentarea  activităților din cadrul organizațiilor de femei, au fost identificate domeniile pentru care există disponibilitate de cooperare între organizațiile de femei.  Reprezentantele organizațiilor de femei au stabilit de comun acord o viitoare colaborare în vederea combaterii fenomenului de violență domestică și violență în școli, de contracarare a procesului de scădere demografică, precum și inițierea măsurilor de politică familială destinate să faciliteze situația părinților care muncesc. Organizațiile de femei vor coopera și în vederea consolidării rolului femeilor în viața politica din România.

În scopul acestei colaborări vor fi înființate trei grupuri de lucru în domeniile menționate, cu participarea reprezentanților tuturor organizațiilor de femei, cu rolul de asigura un dialog permanent și colaborarea în perioada dintre întâlnirile trimestriale. 

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.