Cseke Attila: așteptăm susținerea USR pentru proiectul de lege depus anul trecut de UDMR privind impozitarea cu 90% a pensiilor speciale

31.03.2020 | Senat

Spre deosebire de legea care a fost adoptată de Parlament privind pensiile speciale, UDMR consideră că măsurile privind pensiile speciale trebuie să privească toate categoriile de astfel de pensii, fără excepții.

"Considerăm că sistemul veniturilor din România, finanțate din fonduri publice, este distorsionat, atât în cazul salariilor cât și în cel al pensiilor. Nici un venit plătit din bani publici nu trebuie să fie mai mare ca indemnizația netă al președintelui țări”, a spus liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila.
Senatorul a adăugat: UDMR a depus în decembrie 2019 un proiect legislativ pentru impozitarea cu 90% a tuturor pensiilor speciale care depășesc indemnizația netă a președintelui țării. Așteptăm ca acest proiect de lege să intre în dezbatere în luna aprilie în plenul Senatului, și așteptăm susținerea tuturor forțelor politice Parlamentare, inclusiv a celor de la USR.