Csép Éva Andrea: Este nevoie de solidaritate socială în privința gestionării și combaterii violenței domestice

27.01.2017 | Camera Deputaţilor , familie
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Csép Éva Andrea: Este nevoie de solidaritate socială în privința gestionării și combaterii violenței domestice

„România trebuie să fie mai bine pregătită în privința combaterii violenței împotriva femeilor. În Uniunea Europeană, 1 din 4 femei devine victima violenței domestice, dar în România acest număr este 1 din 3. Trebuie să informăm femeile pentru ca ele să știe exact ce au de făcut dacă se află într-o astfel de situație, să știe ce fel de alternative și soluții au la dispoziție. De aceea, acest an, 2017, dedicat eliminării violenței împotriva femeilor, este foarte important, pentru că statele membre pot acorda o atenție sporită acestei probleme”, a arătat Csép Éva Andrea, deputatul UDMR din județul Mureș, secretarul comisiei pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaților într-o emisiune radio. 

Deputatul UDMR a declarat că, din păcate, oamenii din Târgu-Mureș sunt sensibili la această problemă pentru că au văzut două tragedii recente, în care două tinere și-au pierdut viața. 

„Conform Convenției de la Istanbul, adoptată cu scopul de a preveni violența domestică și a proteja victimele ei, legislația din domeniu din România a trebuit modificată. Instituțiile din țară pot fi eficiente și pot aplica prevederile convenției doar dacă legislația va fi armonizată”, a explicat deputatul care a adăugat că 2017 va fi un prilej pentru a organiza campanii de informare în masă și o oportunitate pentru noi de a vedea clar cum funcționează în realitate prevederile convenției în legislația națională.

„Faptul că România a ratificat această convenție cadru nu este suficient, este nevoie de consecvență în acest domeniu în fiecare instituție implicată. Trebuie pus accentul pe prevenție, în primul rând prin educare. Violența împotriva femeilor, violența domestică nu poate fi o problemă privată. Avem nevoie de solidaritate socială pentru a crea o rețea menită să protejeze și să ajute victimele în a se îndepărta de un mediu violent și pentru a le sprijini în construirea unei vieți echilibrate”, a spus Csép Éva Andrea.

 

 

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.