Csép Éva Andrea: Munca de voluntariat este o oportunitate de a înțelege și a dovedi ce înseamnă cu adevărat o comunitate

06.12.2017 | Camera Deputaţilor

Deputatul UDMR din județul Mureș, Csép Éva Andrea, a atras atenția asupra importanței voluntariatului în societatea românească într-o declarație politică rostită în această săptămână, în plenul Camerei inferioare a Parlamentului, cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntariatului.

„Voluntariatul este esențial, mai ales în domenii precum situațiile de urgenţă, ajutorarea celor bolnavi sau nevoiași, dar și al activităților culturale și artistice, informarea europeană sau programele antidrog și sensibilizarea opiniei publice în ceea ce privește discriminarea, etc. Zilnic întâlnim numeroase cauze care merită susținute”, a arătat deputatul UDMR, Csép Éva Andrea, secretar al Comisiei pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților, care a adăugat: ”Contrar ideilor preconcepute, voluntariatul nu este <<muncă gratuită>>. Din contră, beneficiile, deși nu de ordin material, sunt multe și de o importanță deosebită, cum ar fi dobândirea experienței de muncă și a unor competențe utile. Prin voluntariat putem învăța ce înseamnă munca în echipă, contribuim la dezvoltarea comunității și avem ocazia de a ajuta oameni mai puțin norocoși. Voluntariatul este mai mult decât atât, este un stil de viață mai activ și o viață socială mai dinamică”.

Deputatul din județul Mureș a subliniat că, uneori, resursele autorităților și a organizațiilor non-guvernamentale sunt limitate atât din punct de vedere financiar, cât și în ceea ce privește personalul angajat și că este nevoie de intervenția voluntarilor. Astfel, a spus Csép Éva Andrea, promovarea activității de voluntariat reprezintă un prim pas spre responsabilizarea și sensibilizarea comunității.

”Avem nevoie de activități de promovare a voluntariatului, de manifestări care să urgenteze dezbateri şi să sensibilizeze opinia publică cu privire la importanța şi la valoarea activităților de voluntariat stimulând angajamentul cetățenilor”, a conchis politicianul UDMR.

Ea a făcut un apel la colegi să i se alăture în acest demers de promovare a voluntariatului, de a face un bine și de a ajuta.