Grupul parlamentarilor UDMR a avut o întâlnire cu reprezentanții Bisericii Unitariene Maghiare din Transilvania

18.04.2018 | Camera Deputaţilor

Delegația Bisericii Unitariene Maghiare a fost primită astăzi, 18 aprilie, la București, de grupul senatorilor și deputaților UDMR din Parlament. La întâlnire au fost prezenți președintele UDMR, Kelemen Hunor, liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila, liderul deputaților Uniunii, Korodi Attila, membrii grupului parlamentar UDMR și delegația formată din 4 reprezentanți ai Bisericii Unitariene Maghiare, condusă de Episcopul Bálint-Benczédi Ferenc.

În cadrul întâlnirii legiuitorii UDMR au informat reprezentanții Bisericii cu privire la problemele de actualitate politică și i-au asigurat de sprijinul Uniunii în derularea proiectelor inițiate de Biserică cu ocazia aniversării a 450 de ani de la Edictul de la Turda.

În 1568 Dieta Transilvaniei, în premieră mondială, a adoptat o hotărâre prin care s-a proclamat libertatea conștiinței religioase. Biserica Unitariană Maghiară aniversează acest moment istoric cu o serie de evenimente desfășurate pe parcursul întregului an, vizita din aprilie de la București fiind inclusă în seria acestor evenimente. Cu acest prilej va avea loc, la Institutul Cultural Român și la Institutul Maghiar din București, lansarea volumului de studii și eseuri intitulată ”Libertatea conștiinței și conștiința libertății”, dar și deschiderea unei expoziții dedicate Edictului de la Turda.