Kelemen Hunor: Am înţeles mesajul alegătorilor noştri, guvernarea nu reprezintă o prioritate

27.11.2014 | Guvern

Pentru a fi în măsură să reprezentăm în continuare  interesele comunităţii maghiare, nu este neapărat important să utilizăm acel instrument  pe care noi îl considerăm important. Trebuie, însă, să ţinem seama în continuare de mesajul alegătorilor noştri, şi am ajuns la concluzia că, în acest moment, voinţa alegătorilor este să ne ocupăm mai mult de construirea comunităţii fără să considerăm drept o prioritate instrumentele oferite de participarea la guvernare  a declarat, azi, la orele prânzului preşedintele UDMR Kelemen Hunor la Cluj, la finalul întrunirii Consiliului Permanent. Forul de decizie al Uniunii a adoptat prezenta recomandare cu majoritate de voturi, dintre care două abţineri şi niciun vot împotrivă.

„Un politician poate greşi în două situaţii majore: atunci când nu ascultă niciodată de mesajul comunităţii, sau când continuă să adopte mereu decizii doar în funcţie de aşteptările comunităţii. Însă există şi situaţii în care trebuie luate decizii care să corespundă în cea mai mare măsură cu doleanţele electoratului”, a subliniat preşedintele UDMR adăugând că Uniunea nu doreşte să contribuie prin acest gest la vreo cădere a guvernului, actuala guvernare având suficientă stabilitate politică şi fără prezenţa UDMR „de aceea, în spatele deciziei noastre nu se află nicio intenţie de a da un vot negativ guvernului, pe care oamenii l-au ales în anul 2012 pentru a conduce ţara”.

Kelemen Hunor a declarat,  totodată, că UDMR va continua dialogul cu reprezentanţii partidelor de guvernământ şi din Parlament, deoarece consideră că nu există şi nu poate exista vreo alternativă pentru dialog, fie că este vorba despre interesul general sau interesul comunităţii maghiare.

„Deci, în Parlament vom sprijini orice iniţiativă, proiect de lege menit să contribuie la bunăstarea cetăţenilor români şi maghiari deopotrivă, respectiv la consolidarea stabilităţii economice. În ceea ce ne priveşte, prioritatea noastră continuă să rămână afirmarea intereselor comunităţii maghiare din România”, a precizat preşedintele UDMR.

Întrucât conform statutului Uniunii, decizia finală privind participarea la guvernare trebuie luată de Consiliul Reprezentanţilor Unionali, acesta urmează a fi convocat pentru data de 13 decembrie, prilej cu care forul suprem de decizie al Uniunii va dezbate recomandarea formulată de Consiliul Permanent, potrivit căreia UDMR să părăsească coaliţia de guvernare.