Kelemen Hunor: sprijinim profesorii şi studenţii de la UMF Târgu Mureş, în procedura de contestare a deciziei Senatului UMF în contencios administrativ

19.04.2018 | Actualitate politică
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Kelemen Hunor: sprijinim profesorii şi studenţii de la UMF Târgu Mureş, în procedura de contestare a deciziei Senatului UMF în contencios administrativ

Primul pas este ca profesorii şi studenţii UMF să conteste decizia Senatului în contencios administrativ. Noi îi susţinem în acest demers – a subliniat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, joi, într-o emisiune a  postului public Radio Mureş.

Preşedintele Kelemen Hunor a precizat că UDMR împreună cu avocaţii săi ai analizat posibilitatea contestării deciziei Senatului UMF în contencios administrativ. Însă UDMR nu poate iniţia acest demers deoarece nu are calitate procesuală.

Mai mult, Uniunea a încercat să convingă ministerul, care, referindu-se la principiul autonomiei universitare, a spus că unificarea celor două Universităţi, UMF şi Petru Maior, reprezintă o problemă internă pentru cele două părţi implicate, în care nu se poate interveni.

Preşedintele Kelemen Hunor respinge acest argument, deoarece legile ar  trebui să fie mai presus de autonomia universitară, este inacceptabil faptul că autonomia universitară este prioritară faţă de prevederile Legii Educaţiei şi ale  Constituţiei – a subliniat liderul UDMR.

Este o poziţie superficială, arogantă şi total lipsită de respect, la fel şi modul în care rectorul şi Senatul Universităţii au derulat această procedură", a declarat Kelemen Hunor referitor la decizia de ieri.

Nu suntem de acord cu decizia de ieri a Universităţii", a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. Liderul Uniunii este de părere că ideea unificării este o mare greşeală, o lovitură pentru comunitatea maghiară şi a criticat de intenţia de a comasa învăţământul medical, care are un trecut îndelungat, cu un colegiu tehnic slab, numai pentru a obţine dreptul de proprietate asupra clădirii şi de a diminua caracterul multicultural al universităţii.

Treptat, rectorul Leonard Azamfirei va transforma Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş într-o o universitate mică, neînsemnată, de parcă ar avea interesul eliminării caracterului maghiar al acestei instituţii – a precizat preşedintele Kelemen Hunor.

Uniunea Democrată Maghiară din România a anunţat ieri că este solidară cu  profesorii şi studenţii maghiari, susţine opinia lor şi se alătură protestului lor prin toate mijloacele posibile.

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.