Korodi Attila: Am diminuat birocrația pentru micii producători agricoli

13.06.2017 | Camera Deputaţilor
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Korodi Attila: Am diminuat birocrația pentru micii producători agricoli

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat propunerea legislativă elaborată de UDMR, care favorizează producătorii agricoli și care diminuează birocrația administrativă în agricultură. Proiectul de lege inițiat în ciclul parlamentar anterior prelungește valabilitatea atestatelor de producător emise de la 1 an la 5 ani, asta însemnând că agricultorii nu trebuie să își reînnoiască atestatul din an în an. Totodată, carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol conţine 5 file, câte una pentru fiecare an de valabilitate. Carnetele nu se mai înnoiesc în fiecare an, ci se completează filele cu datele privind identitatea producătorului agricol, iar astfel le va fi mai ușor agricultorilor”, a arătat liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, Korodi Attila, după votul final din plenul Camerei inferioare a Parlamentului.

Legiuitorul din județul Harghita a adăugat că sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii agricole, respectiv diminuarea birocrației pentru producătorii agricoli, este o prioritate majoră a UDMR formulată în programul Uniunii vizând agricultura și dezvoltarea rurală a Uniunii, iar propunerea legislativă adoptată azi este un pas în această direcție.

 Senatorul UDMR din județul Harghita, Tánczos Barna, unul dintre inițiatorii acestui act normativ, a subliniat că, în urma dialogului purtat cu fermierii, în timpul mandatului său de senator a inițiat propuneri legislative menite să soluționeze problemele semnalate de ei: „Propunerea adoptată azi rezolvă probleme concrete, ajută oamenii care gospodăresc ferme mici să își valorifice produsele fără a mai avea de-a face cu prea multă birocrație. Propunerea noastră a fost respinsă de mai multe ori în timpul lucrărilor din comisiile de specialitate, dar, totuși, la finalul ciclului parlamentar anterior, am reușit să dobândim sprijinul majorității parlamentare pentru ca acest proiect să fie adoptat”.

Propunerea legislativă elaborată de UDMR și adoptată de Parlament urmează să intre în vigoare după ce va fi promulgată de președintele țării, iar conform prevederilor va fi aplicată începând cu 1 ianuarie 2018.

 

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.