Korodi Attila: UDMR sprijină propunerea Guvernului pentru prevenirea exagerărilor organelor de control fiscal

18.05.2017 | Actualitate politică

„Salutăm decizia Guvernului actual de a trata cu prioritate problema exagerărilor în cazul organelor de control fiscal, pentru care UDMR a și elaborat anul trecut o propunere legislativă. Propunerea UDMR prevede ca întreprinderile să nu fie amendate la prima abatere, ci ca autoritățile competente să elaboreze un plan de acțiune care ajută antreprenorul să își corecteze greșelile. În ultima perioadă ministerul a publicat, spre dezbatere publică, propunerea Guvernului care reglementează această problemă, şi care a făcut subiectul ședinței de Guvern de azi. Este important și un lucru foarte bun, că setul de măsuri formulate de Guvern conțin soluții nu doar pentru Agenția Națională de Administrare Fiscală, ci și pentru inspectoratele teritoriale de muncă”, a declarat liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, Korodi Attila, în această dimineață, după ce propunerea a fost inclusă pe agenda ședinței de Guvern.

Liderul grupului UDMR din Camera inferioară a Parlamentului a spus că Uniunea a inițiat anul trecut un proiect legislativ, care are în vedere un mediu de afaceri pro-antreprenorial și care prevede ca ANAF să introducă un sistem care educă întreprinderile în loc să le amendeze.

În România legislația se schimbă de pe o zi pe alta, iar în unele cazuri antreprenorii sunt nevoiți să găsească portițe legislative, pentru că nu pot face față. Această propunere are menirea de a obliga întreprinderile să îşi corecteze greșelile în timp util, urmărind un plan de acțiune elaborat de o autoritate competentă”, a precizat deputatul UDMR din județul Harghita, Korodi Attila.

Conform propunerii Guvernului menită să prevină exagerările organelor de control fiscal, companiile vor avea 90 de zile la dispoziție ca să rezolve problemele semnalate de organele de control.