Liceul Teologic Romano-catolic din Târgu Mureș este victima unei campanii politice planificate

31.08.2017 | Actualitate politică
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Liceul Teologic Romano-catolic din Târgu Mureș este victima unei campanii politice planificate

UDMR, împreună cu părinții elevilor Liceului Teologic Romano-catolic din Târgu Mureș, au făcut numeroase demersuri pentru ca elevii înscriși la această școală să nu fie nevoiți să se transfere în alte unități de învățământ, pentru a-și putea continua studiile. Au fost depuse toate eforturile să fie posibilă începerea claselor a V-a și a IX-a la acest liceu.   

Părinții și-au înscris cu bună credință copiii pe locurile care au fost anunțate oficial că au aprobare din partea Ministerului Educației.

Pe parcursul ultimelor luni, UDMR s-a folosit de toate instrumentele legale și posibilitățile administrative pentru a clarifica și soluționa în mod corespunzător situația Liceului Teologic Romano-catolic.

Ministrul Educației, reprezentantul acestuia în teritoriu și prefectul județului Mureș fac afirmații și inițiază acțiuni contradictorii care îi induc în eroare pe elevi, pe părinți, profesori și pe reprezentanții bisericii.

Cu câteva luni în urmă, în prezența nunțiului papal, prefectul a promis că Liceul Teologic Romano-catolic ar putea continua să funcționeze ca o sucursală a Liceului Teoretic ”Bolyai Farkas”. Prin urmare, la propunerea grupului UDMR din Consiliul Local Târgu Mureș și cu sprijinul unanim al celor patru formațiuni politice componente al acestui for, s-a decis includerea acestei școli ca sucursală a Liceului ”Bolyai”.

Contrar promisiunii, chiar și această soluție de compromis a fost refuzată de Ministerul Educației, iar Prefectura Mureș a avut, de asemenea, obiecții de ordin legal.

Este tot mai evident faptul că acest caz este mai puțin o chestiune de ordin legal, birocratic, și mai degrabă unul cu caracter puternic politic.

Organizația Județeană a UDMR Mureș

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.