Márton Árpád: Ar trebui găsite soluții legislative la problema imobilelor dezafectate

08.03.2017 |
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Márton Árpád: Ar trebui găsite soluții legislative la problema imobilelor dezafectate

„Trebuie găsită o soluție rapidă pentru problema imobilelor dezafectate aflate în proprietatea statului și solicitate de administrațiile locale. Acestea, în perioada comunismului, au fost gestionate de ministerele de resort, în timp ce astăzi sunt în administrarea sindicatelor și diferitelor instituţii ale statului. De 23 ani nici statul și nici administrația locală nu au investit în aceste imobile, astfel încât majoritatea sunt în ruină. Problema acestor imobile a devenit una acută, care putea fi abordată printr-o lege elaborată din inițiativa membrilor comisiilor administrative și juridice ai tuturor forțelor politice, deoarece în orașele noastre sunt numeroase proprietăți care sunt deținute de către diferite instituții centrale, dar nu sunt utilizate. În multe cazuri, clădirile dezafectate sunt în centrele orașelor”, a declarat deputatul UDMR, Márton Árpád, viceliderul de grup al Uniunii, după ce Camera Deputaților a propus spre respingere inițiativa legislativă privind transmiterea unor bunuri imobile dezafectate din domeniul privat al statului şi administrarea autorităţii publice centrale în proprietatea privată a autorităţilor administraţiei publice locale.

Márton Árpád a mai precizat faptul că deputații UDMR s-au abținut la votul final și propun elaborarea unei noi variante de lege, care să includă soluții concrete pentru această problemă.  

„În foarte multe situații, administrațiile locale solicită aceste imobile, în vederea restaurării, renovării și utilizării acestora, însă procedura este dificilă, fiind necesare modificări legislative individuale, prin urmare problema trebuie soluționată printr-o lege cu caracter general”, a subliniat deputatul UDMR.

 

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.